Trabzon'da Sürmene Belediye Başkanı Üstün icraatlarını anlattı: Hizmet etmeye çalışıyoruz

Sürmene Belediye başkanı Rahmi Üstün Trabzon basını ile bir araya geldi.

Trabzon'da Sürmene Belediye Başkanı Üstün icraatlarını anlattı: Hizmet etmeye çalışıyoruz

Trabzon'da Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, değerlendirme toplantısı gerçekleştirerek icraatlarını anlattı.

Toplantıya Sürmene Kaymakamı Mehmet Ali Öztürk, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Azizoğlu, Belediye Başkan yardımcıları Ali Aydın ve Ahmet Durmuş katıldı.

Kaymakam Mehmet Ali Öztürk toplantının başında "Ortak bir yol bularak Sürmene'ye hizmet etmeye çalışıyoruz" dedi.

Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

İlk başta düşündüğümüz projelerin bir çocuğunu hayata geçirdik. Ama bazılarını hem ekonomik sıkıntılardan hem farklı sebeplerden hayata geçiremedik. Sürmene sanayi ilçesi değil, tarım ilçesi de değil. Eskiden Ticaret ilçesiydi ama son zamanlarda o da yok. Eğitim ve turizm geriye kalıyor. Eğitim yatırımları yapılıyor. Eskiden yapılanlar o günün şartlarına göre moderndi ama şimdi çağa uygun olmadıkları için yenilenmeleri gerekiyordu. İlçemizde 7 tane yeni okul yaptık. Bunların bir kısmını hayırsever vatandaşlarımızın, bir kısmını da bakanlarımızın ve özellikle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun desteği ile yaptık. Çamburnu'nda bir anaokulu, Balıklı'da engelliler okulu, onun hemen yanında bir engelliler okulu daha yapılıyor. Eğitim konusunda ilçemizde noksanlarımız, eskimiş okullarımız vardı bunları yeniledik. Yenilerini yaptık. Öğretmen eviminiz yoktu. Öğretmen evi yaptırdık. Öğrenci yurdu konusunda ilçemizde sıkıntımız var. Özellikle kız yurdu konusunda sıkıntımız var. Belediyemizin yanında yeni bir yurt binası yaptırıyoruz. Şuanda son ihalesi yapıldı. İnşaat aşamasında inşallah en kısa zamanda ödeneklerini tamamlayıp bitirmek istiyoruz.

YENİ BELEDİYE BE HÜKÜMET KONAĞI

Eski belediye binamıza da bir rapor istedik. Depreme dayanıklı değildir diye bir rapor geldi. Onu da bakanımızdan destek istedik. Şimdi yeni Belediye Binası ve hükümet konağı yapımına başladık.

YENİ PLAJ PROJESİ

İlçemizde Büyükşehir'in yapmakta olduğu işler var. Büyükşehir belediyemizin bir plaj projesi var. Daha önce kadınlar plajı vardı. Yeni bir tane yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi inşaatı bitirince bize devredecek.

KADIN GELİŞİM MERKEZİ

Kadın gelişim merkezi projemiz var. Hayırsever bir iş adamımız Esat Emanet babaannesi adına bir kadın gelişim merkezi yapılacak.

YENİ KADEME BİNASI

Belediyemiz için kademe binası inşaatına başladık. Çevre bakanlığından ödenek alarak inşaata başladık. Bitmek üzere.

ÇAMBURNU DENİZ ÜSSÜ

Çamburnu'nda 9. deniz üssünün kurulması için uzun uğraşlar verdik. Deniz kuvvetleri Çamburnu'nda deniz üssü kurulması kabul edildi. Akdeniz’de bazı durumların oluşması nedeniyle gemiler orada. Buraya ara ara gelip işlerini tamamlayıp geri dönüyorlar. 2023 yılı ödenekleri gelince inşaatları başlayacak.

DOĞALGAZ ÇALIŞMASI

Doğalgaz inşaatları 4 yıl önce başladı. Yavaş yavaş mahallelerde çalışmalar ilerliyor.

TOKİ KONUSU

TOKİ Konusunda 2 sene önce 96 daire yapılacaktır. Hazine arazisi bulmak çok zor. Bir istimlak yapıldı. tarım arazisiydi bundan çıkarmak 1 yıl sürdü. Çarşı Merkezine yakın olduğu için maliyeti çok büyük. Sonra bize bir 100 daire sözü daha verildi. Üzümlü mahallesinde hazine arazisi üzerinde yapılacak. Şimdi orta gelirliler için bir proje hazırlanıyor.

MAV BARAKLI PLAJ

Mavi bayraklı plaj çöp tesisi yapıldığı ve suları oraya aktığı için kaldırılmıştı. Şimdi bitti. Denizlerimiz artık temiz olmaya başladı. Sahil yolunun geçmesi ile denizle irtibatımız kesilmişti. Deniz kirli olduğu içinde denizle bağlantımız kesilmişti. Bunun için bir yüzme havuzu yapmak istedik. Şimdi yeni plajımız da olacak.

YENİ HASTANE

Yeni bir hastane için Aşağı Çavuşlu bölgesinde bir arazi bulundu. Vatandaşların arazisiydi. 18 çalışması yapıldı. Bir kızım vatandaşlar mahkemeye başvurdu. Onlarda bitince hastanemizi yapacağız.

TURİZM ÇALIŞMALARI

Turizmle ilgili özel teşebbüs bu işte önde. Çamburnu'nda güzel bir yeni tesis yapıldı. Zarha Dağı mevkiinde bungalov tarzı 4 proje yapıldı. Bazıları bitti bazıları bitme aşamasında. Onlarda bitince turistlerimizi rahatlıkla ağırlayabileceğiz. Bir iş adamımız yeni bir otel yapacak.

ÇAYKUR KONUSU

Çaykur'un kaldırılması ile ilgili bu çok büyük bir maliyet, yaklaşık 350 Milyon'luk bir maliyet. Bunu bizim karşılamamız mümkün değil.

SEYİR TERASI

Seyir terası projesinden vazgeçtik. Yapılacak yerde vatandaşın arazisi var. Çok büyük bir rakam istiyor. Bu benim param değil. O kadar para veremem.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber