Süleyman Soylu: "Maraş'ta 941 bina tamamen yıkıldı""

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta açıklamalarda bulundu.

Süleyman Soylu: "Maraş'ta 941 bina tamamen yıkıldı""

Bakan Soylu'nun açıklaması şu şekilde;

"6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.6 ve 7.7 şiddetinde 2 depremle karşı karşıya kaldık. Birçok afet yaşıyoruz. 10 yıl önce Van depremi yaşadık. Büyük afetler yaşadık. Gerek hava koşulları ve tüm şartlar açısından gerekse yaygınlığı açısından belki de tarihimizin en büyük afetlerinden birisiyle karşı karşıyayız. Devlet bütün kurumlarıyla bütün kuruluşlarıyla seferberlik halindedir. 2. depremin üzerinden 29 saat 1. depremin üzerinden 38 saat geçmiş bulunmaktadır. Tüm kurumlarımızın alandaki müdahaleleri sağlaması acısından seferber olunmuştur.

Arama kurtarma açısından bütün kurum ve kuruluşlardaki ekipler sahadadır. Sahada olmayan ekibimiz yok. Ekibimizin gelişi hava koşulları açısından zaman almıştır. Enkaz altındaki vatandaşı canlı kurtarmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Diğer tüm hizmetler, beslenme ,barınma çadırlar ,konteynırlar..

Her şey vatandaşa eksiksiz getirilmeye çalışılıyor. Hava koşulları nedeniyle beklemeler söz konusu olmuştur. Mevsim olumsuz şartlar sunmuştur. Koordinasyon merkezinde, depremlerle ciddi bir mücadele içindeyiz. Desteğe, yardıma, birliğe, beraberliğe ihtiyaç var. Karşı karşıya kalınan olay insanın hayatının önemli olduğu bir durumdur. Kahramanmaraş’ta 941 bina yıkılmıştır. Yabancı ve yerli 2 bin profesyonel arama kurtarma ekibi, yaklaşık 96 ekip çalışmaktadır. Zamanla yarıştığımızı ifade etmek istiyorum.

Enkazda uzun zaman çalışan ekiplerimiz var, hala devam ediyorlar. İlçeler olarak da her yere ulaşmaya çalışıyoruz. Elbistan'da yoğun bir kar yağışı var. Gelen ekipleri oraya kaydırıyoruz. 11 bin çadır sevk ettik. 5 bini ve daha fazlası kuruldu. Jandarmamız polisimiz, Mehmetçiklerimiz destek olabilmek için çalışıyor. 18 bin jandarma 10 bine yakın polis sevk ettik. Hiçbir vatandaşımızın yalnız kalmaması için, olayların koordinasyonunu sağlaması için 30 vali ve 70’in üzerinde  kaymakam görevlendirildi. Hepimizde derin yaralar açan bir afetle karşı karşıyayız. Eksiklikler olabilir, zamanla yarışıyoruz. Sahada bu işlerle karşı karşıya kalan vatandaşımız var. Enerji konusunda 1.5 gün büyük zorluklar çektik. Doğalgaz konusunda problemimiz devam ediyor. 75 bin öğün yemek çıkartmayı gerçekleştirdik.Yağma paylaşımları gerçeği yansıtmıyor."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler