Yılın en iyi futbolcusu belli oldu!

FIFA ve France Football Dergisi tarafından yılın en iyi futbolcusuna verilen Ballon d’Or (Altın Top) ödülü sahibini dün gece buldu. Real Madrid’in yıldız oyuncusu Cristiano Ronaldo, Messi ve Ribery’yi geride bırakarak, 2013’ün en iyi futbolcusu ünvanının

Yılın en iyi futbolcusu belli oldu!

FIFA ve France Football Dergisi tarafından yılın en iyi futbolcusuna verilen Ballon d’Or (Altın Top) ödülü sahibini dün gece buldu. Real Madrid’in yıldız oyuncusu Cristiano Ronaldo, Messi ve Ribery’yi geride bırakarak, 2013’ün en iyi futbolcusu ünvanının sahibi oldu. Ödülünü dünya futbolunun efsane isimlerinden Pele’nin elinden alan Portekizli futbolcu, gözyaşlarını tutamadı. Oğlu Cristiano Ronaldo Junior ile sevgilisi Irina Shayk ile geceye katılan Ronaldo, kısa bir konuşma yapıp, duyduğu mutluluğu dile getirdi. İsviçre’nin Zürih kentinde gerçekleştirilen ödül töreninde kadınlarda yılın en iyi futbolcusu ise Almanya Milli Takımı’nın kalecisi Nadine Angerer oldu. Bayern Münih ile Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu ve Süper Kupa zaferi yaşayan Jupp Heynkes, en iyi teknik direktör seçilirken, PSG’li Zlatan İbrahimovic’in, İsveç Milli Takımı forması ile Almanya’ya attığı gol zirveye çıktı ve Puskas Ödülü’nü kazandı.

İşte 2013’ün 11’i

Zürih’teki dev organizasyonda FIFA Yılın Fair Play Ödülü, Afganistan Futbol Federasyonu’na, Ballon d’Or Onur Ödülü de kariyerinde 3 Dünya Kupası bulunan tek isim olan Pele’ye verildi. 2013’te yılın 11’i ise şu şekilde belirlendi:

Yılın kalecisi: Manuel Neuer (Bayern Münih)

Yılın en iyi defans oyuncuları: Phillip Lahm (Bayern Münih), Sergio Ramos (Real Madrid), Thiago Silva (PSG), Dani Alves (Barcelona)

Yılın en iyi orta saha oyuncuları: Xavi (Barcelona), Andres Iniesta (Barcelona), Franck Ribery (Bayern Münih).

Yılın en iyi forvetleri: Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Lionel Messi (Barcelona), Zlatan Ibrahimovic (PSG).

Platini’nin itirazı var

UEFA Başkanı Michel Platini’nin Cristiano Ronaldo’nun Altın Top ödülünün sahibi olmasına tepki gösterdi. Bayern Münih forması giyen ve vatandaşı olan Fransız Ribery’nin ödülü kazanamadığı için çok üzüldüğünü belirten Platini, “Önümüzdeki yıllarda yine sadece Ronaldo ve Messi favori olacaktır. Geçtiğimiz 50 yılda ödül verilirken kazanılan kupa ve şampiyonluklar hesaba katılırdı. Artık buna dikkat edilmiyor. Ribery’nin bütün kupaları kazanıp Ballon d’Or’u kazanmamış olmasında bir problem var” açıklamasını yaptı.

Gecenin diyaloğu

Paris Saint Germain’in yıldızı Zlatan Ibrahimovic ile Borussia Dortmund Teknik Direktörü Jürgenn Klopp arasındaki diyalog dün geceye damgasını vurdu. 2013 en iyi golünün sahibi olan İsveçli futbolcu, Zürih’teki Ballon d’Or Galası’nda bir araya geldiği Klopp’a, “Beni ne zaman Borussia Dortmund’a transfer ediyorsun?” diye sordu. Başarılı hocanın cevabı ise net oldu: “Bütün takımı satınca.” Bu diyaloğun ardından konuşmaya şahit olanlar arasında uzun süre gülüşmeler yaşandı. İkili arasındaki konuşmalar sosyal medyada da dün gece en çok konuşulanlar arasındaydı.

Merak edilenler
- Ballon d’Or oy dağılımları Cristiano Ronaldo: %27.99, Messi: %24.72, Franck Ribery: %23.36
- Ronaldo, ‘En İyi Teknik Direktör’ kategorisinde oyunu Ferguson’a attı.
- Puskas Ödülü oy dağılımları: Zlatan Ibrahimovic: %48.7, Nemanja Matic: %30.8, Neymar: %20.
- Zlatan Ibrahimovic’in oy dağılımı: 1. Ribery, 2. Messi, 3. C.Ronaldo.
- Kanada Milli Takımı Kaptanı Beşiktaşlı Hutchinson’ın oy dağılımı: 1. Messi, 2. Ronaldo, 3. Ribery.
- Messi’nin en iyi oyuncu sıralaması: 1. İniesta, 2. Xavi, 3. Neymar.
- Ronaldo’nun en iyi oyuncu sıralaması: 1. Falcao, 2. Bale, 3. Mesut Özil
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor