Türk boksunun "Onur"u olmak için çalışıyor

Uluslararası Boks Birliği'nin (AIBA) Bakü'de düzenlediği Profesyonel Boks Turnuvasında, 69 kiloda şampiyon olarak 2016 Rio Olimpiyatları'na katılma hakkı elde eden Onur Şipal, bu başarısını sürdürmek istiyor.Milli boksör Onur Şipal, Bakü'de düzenlenen tur

Türk boksunun "Onur"u olmak için çalışıyor

Uluslararası Boks Birliği'nin (AIBA) Bakü'de düzenlediği Profesyonel Boks Turnuvasında, 69 kiloda şampiyon olarak 2016 Rio Olimpiyatları'na katılma hakkı elde eden Onur Şipal, bu başarısını sürdürmek istiyor.

Milli boksör Onur Şipal, Bakü'de düzenlenen turnuvada dünyanın en iyi 8 boksörünün ringe çıktığını anlatarak, burada 4 maçını da kazanarak şampiyon olduğunu hatırlattı.

Turnuvadaki rakiplerinin hafife alınacak sporcular olmadığına dikkati çeken Şipal, "İlk maçımı Litvanyalı boksörle yaptım. Bu boksör, Avrupa gençler şampiyonuydu. İkinci maçımı finalde yendiğim Kenyalı Okwiri ile gerçekleştirdim. Bu da Avrupa Oyunları üçüncüsüydü. Üçüncü maçımı da Avrupa şampiyonu, dünya üçüncüsü Denys Lazerev ile yaptım. Son maçımı da yine Kenyalı Okwiri ile gerçekleştirip 4'te 4 yaparak hem AIBA Pro Boxing'in şampiyonu oldum hem de 2016 Rio Olimpiyatları vizesi kazandım" diye konuştu.

Şipal, mayıs ayında da rakipleri ve maç tarihleri belli olunca unvan ve kemer koruma maçına hazırlanacağını anlatarak, "Şu anda olimpiyatları düşünmek çok erken. Çünkü olimpiyat öncesi benim birkaç tane daha maçım var. Öncelikle onlara hazırlanıp bu aldığım başarıyı korumak ve olimpiyata tam bir şampiyon olarak gitmek istiyorum" dedi.

ÖNCE UNVANLARIMI KORUMAYI AMAÇLIYORUM

Rio Olimpiyatları öncesinde öncelikle unvanlarını korumayı amaçladığını belirten Şipal, ünvanlarını koruması durumunda Rio'da seribaşı olarak kuraya girip dört maç üzerinden mücadele edeceğini kaydetti.

Şipal, bu durumda madalya şansının artığını dile getirerek, Rio'da da 4'te 4 yaparak bütün maçları alıp şampiyonluğu hedeflediğini ifade etti.

Türkiye'nin boksta olimpiyat madalyasının olmadığını vurgulayan Şipal, "Gümüş var, bronz var. Biz de onun için çalışıyoruz. İnşallah rabbim hayırlısını nasip etsin diyorum. İnşallah ülkemde altın madalya da olacak, onun için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Şipal, AIBA'nın düzenlediği şampiyonaya 8'inci sıradan girdiği için ilk başlarda başarabileceğine çok kişinin inanmadığını belirterek, büyük gayret göstererek hazırlıklarını sürdürdüğünü anlattı.

Şampiyon olmasına en çok sevinenlerin başında ailesinin geldiğini ve bu sevinçlerinin hala devam ettiğini ifade eden Şipal, şöyle konuştu:

"Ben 2008 Pekin Olimpiyatları’na da gittim. O zaman da çok sevinç duymuşlardı. Benim ağabeyim de iyi boksör. Akdeniz Oyunları Şampiyonluğu, Avrupa üçüncülüğü, Avrupa şampiyonluğu olan bir boksör. Ailemde sevinç hala devam ediyor. Şimdi küçük kardeşimizi yetiştiriyoruz. O da inşallah bu ülkeye bizim yaptıklarımızdan daha iyisini yapacak. Bu iş çalışmakla devam ettiriliyor. Çalışmayınca olmuyor."

Şipal, uluslararası yarışmalarda Türk bayrağını dalgalandırmanın duygusunun tarif edilemeyeceğini anlatarak, "Bu gerçekten çok farklı bir duygu. Hani hep söylenen bir kelime vardır ya ‘anlatılmaz yaşanır’ yani o duyguyu anlatamıyoruz. Mesela ben Azerbaycan'daki final maçında dünya şampiyonluğum garanti olunca Azerbaycanlı spiker orada Türkiye'yi öyle bir bağırdı ki o an benim gözlerim doldu. Eşim oradaydı, eşim ağlıyor, ağabeyim ağlıyor, çok değişik bir duygu"  diye konuştu.

Bayburt’un nüfus olarak Türkiye'nin en küçük ili olmasına karşın boksta başarısının azımsanamayacak bir noktada olduğuna vurgu yapan Şipal, "Bayburt'un Türk boksuna yaptığı katkı nüfusunun on katı daha büyük bir iş. Örneğin milli takım 10 kişiden oluşuyor. Bu 10 kişiden  2 ya da 3 kişinin de Bayburt'tan olması büyük bir olay" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor