"TS'liler Güneş 4. kez doğmaz"

TÜFAD Trabzon Şube Başkanı Nurettin Balaban Trabzonspor’un yeni sezondaki durumundan rahatsız olup isyan eden taraftara uyarıda bulundu. İşte o açıklama;"Trabzonspor’u kendi insanıyla büyük olduğunu, Trabzonspor kendi özünden ürettiği yönetici, teknik ada

"TS'liler Güneş 4. kez doğmaz"

TÜFAD Trabzon Şube Başkanı Nurettin Balaban Trabzonspor’un yeni sezondaki durumundan rahatsız olup isyan eden taraftara uyarıda bulundu. İşte o açıklama;

"Trabzonspor’u kendi insanıyla büyük olduğunu, Trabzonspor kendi özünden ürettiği yönetici, teknik adam, futbolcu ve diğer futbol emekçileri sayesinde tüm başarı ve şampiyonlukları kazandığını tüm bu gerçekler ışığında kendi insanımız hakkında yorumların yapılmasını bir kez daha futbol kamuoyu ile paylaşmak istediğini belirtti.

Ahmet Suat Özyazıcı; Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş’ın hüküm sürdüğü Türkiye Lig şampiyonluğu hegemonyalarına son verip, Trabzonspor kulübümüze 4 lig şampiyonluğu dahil 17 tane kupa alan Trabzon’un yetiştirdiği büyük teknik adamlarındandır.

 Özkan Sümer; Trabzonspor’a 2 lig şampiyonluğu, kupalar kazandırmış, Trabzonspor kulüp başkanlığını yapmış, Türkiye A milli takım teknik direktörlüğü, TFF As başkanlığı, TÜFAD genel başkanlığı, Galatasaray Teknik direktörlüğü yapmış Trabzon’un yetiştirdiği en önemli futbol adamlarındandır.

Şenol Güneş; Trabzonspor’un 6 lig şampiyonluğunda forma giymiş, yıllarca takım kaptanlığını yapmış, milli formayı yıllarca giymiş, Türk milli takımımızın geçmişinden bugününe kadar en büyük başarısı olan Dünya 3.lüğü başarısına imza atmış ilk ve tek futbol Teknik direktörlük ünvanına sahip olmuş, Güney kore’de Türk ve Trabzon futbolunu yurt dışında başarılı bir şekilde temsil etmiş günümüz dünya futbol gerçeğinde ülkenin 1.sırasında yer alan teknik direktörlerindendir.

Biraz düşünürsek anında şu sorular aklımıza gelir. bu 3 futbol adamı dünyanın hangi şehrine nasip olmuş? Eğer; Bu 3 futbol adamı dünyanın başka bir şehrine nasip olsaydı, bu kadar önemli şahsiyetlerin yaptıkları ve ürettikleri o şehir tarafından nasıl korunur veya nasıl değerlendirilip, şehir adına manevi kazanımlar elde edilirdi.

Bizler; Ahmet Suat Özyazıcı ve Özkan Sümer’in Ülke ve Trabzon futboluna yaptıklarını yukarıda kısaca özetledik. Onlar artık futboldan elini ayağını çekmek üzereler, lütfen yaptıklarına biraz saygı duyarak gelecek nesillere onları hak ettikleri şekilde anlatırken, onların izinden giden bir başka değer olan Şenol Güneş’e sahip çıkalım.

Daha geçen yıla kadar Trabzonspor kulübü mali genel kurullarda ibra edilmez hale gelmiş, ligde, kupalarda geçmişinden uzaklaşmışken, 2 kez Trabzonspor takımdan yüreği buruk bir şekilde ayrılmasına rağmen doğduğu büyüdüğü var olduğu şehrinin takımının başına 3.kez geçerek önce Türkiye kupası, ardından süper kupa, ardından şampiyonlar ligine katılmayı Trabzonspor’a sağlayan Trabzon kentinin 730 Antrenörünün en zirvesinde bulunan Şenol Güneş hakkında yorumlarımızı bir kez daha gözden geçirelim. Dünümüze ve bu günümüze sahip çıkalım. Geçmişi olmayanın geleceği de olmaz. GÜNEŞ ise 4 kez doğmaz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler