TS'li bayanlar gümbür gümbür!

Geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamlayan Trabzonspor bayan futbol takımı, yeni sezona da aynı hedefle hazırlanıyor. Bu sezon takımın başına getirilen Abdulkadir Aslan Şampiyonlar Ligi'ne katılan ilk Türk takımı olan unvanını kazanan takımımızın yeni s

TS'li bayanlar gümbür gümbür!
Geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamlayan Trabzonspor bayan futbol takımı, yeni sezona da aynı hedefle hazırlanıyor.

Bu sezon takımın başına getirilen Abdulkadir Aslan Şampiyonlar Ligi'ne katılan ilk Türk takımı olan unvanını kazanan takımımızın yeni sezona bu sorumluluğun vermiş olduğu misyonla hazırlandığını vurguladı.

Bu yıl kadrosuna üç yeni sporcu katan Trabzonspor Bayan takımı çalıştırıcısı Aslan, bu sporculardan ikisinin milli olduğuna dikkat çekti. Geçen yıl bayanlarda futbol şampiyonu olunmasının yanında Trabzonspor kimliği ve kişiliğini en iyi şekilde yansıtmayı amaçladıklarını belirten Abdulkadir Aslan, “Başarı bizim için hedeftir. Ancak önceliğimiz Trabzonspor kimliğini en iyi şekilde temsil etmektir. Gerek Trabzonspor yönetimi, gerekse de Futbol Koordinatörümüz Özkan Sümer bu yöndeki katkı ve desteklerini sürekli hissettiriyorlar” dedi.

Bayan futbolunun Türkiye'de yeni bir oluşum olduğunu da ifade eden Arslan, “Gelişim için altyapıya biraz daha önem vermek gerek. Bu da zaman ve süreçle ilgili. Şu anda A Takım olarak faaliyet gösteriyoruz. İleriye yönelik bayan futbol altyapısını oluşturma düşüncesindeyiz. Bu bağlamda çalışmalarımız iyi gidiyor” diye konuştu.

Arslan Bayanlar Ligi müsabakalarının ertelenmesi nedeniyle geç başladığını ancak katılımın ve sporcuların isteğinin kendilerini mutlu ettiğini dile getirerek, “Bu azimli ve istekli sporcularla birlikte Trabzonspor'u en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız. Geçen yıl elde edilen başarı çıtayı yükseltmiştir. Hamit Hocam'a (Cihan) geçen yıl oluşturmuş olduğu kadro ve elde edilen başarıdan dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Trabzonspor en iyi şekilde temsil edildi. Ben bu sezon ilk kez bir bayan takımı çalıştıracağım. Sorumluluğumuz ve yükümüzün de ağır olduğunu düşünüyorum. Geçen yılki başarıyı tekrarlayıp üzerine koymayı hedefleyeceğiz. Çıtayı yukarılara taşımak istiyoruz. Ama altını çizerek tekrar söylemek istiyorum, bizim için önemli olan Trabzonspor ismini en iyi şekilde temsil etmektir” ifadelerini kullandı.

Trabzon'da bayan futboluna olan ilginin diğer illere nazaran daha fazla olduğunu da belirten Abdulkadir Aslan şöyle devam etti: “Burada okullara çok büyük rol düşüyor. Bayanların futbola olan ilgi ve yakınlıkları buralarda başlıyor. Şu anda altyapı anlamında istenilen seviyede değiliz, ancak Milli Eğitim Bakanlığı devreye girerse, bayan futbolu hem Trabzon'da hem de Türkiye'de daha öne çıkabilir. Beden eğitimi öğretmenlerinin öğrencileri yönlendirmesiyle iyi sonuçlar alınabilir. Kısa sürede böyle bir beklentimiz yok ancak 3-5 yıllık bir planlamayla bu doğrultuda çalışmalar yapılabilir. Avrupa'da 1,5 - 2 milyon lisanslı bayan sporcu varken Türkiye'de bu rakamlar 1-2 bin civarında seyrediyor. Trabzonspor bizlere çok büyük imkanlar sağlıyor. Biz de bunun karşılığını saha sonuçları olarak vermek istiyoruz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor