Trabzonspor tarihine geçmişti, onun yüzünden takım kapandı!

Trabzonspor tarihine geçen ama adını pek çok insanın hatırlamayacağı Patrick Villars’ın ilginç bir hikayesi var.

Trabzonspor tarihine geçmişti, onun yüzünden takım kapandı!

1984 doğumlu Villars 13 Ekim 2001’de, Trabzonspor’un Denizlispor’a konuk olduğu maçta 17 yıl 4 aylıkken forma giydi. Trabzonspor tarihinin en genç yabancısı oldu. Aynı zamanda bordo-mavili formayı en genç giyen 3’üncü isim oldu.  

Bordo-mavililer genç oyuncuyu 2001’de Dünya Gençler finalinde oynayan Gana kadrosundan bulup getirmişti. Ebusua takımından gelen Villars daha sonra 24 yaşına kadar Kore’de Bucheon, İsrail’de Maccabi Petah Tikva,  Belçika’da Beringen, Çin’de Qingdao’da oynadı. Ardından ara verdiği futbola 25 yaşında KKTC’nin Küçük Kaymaklı takımında döndü. Ama 26 yaşında emekli oldu.

Villars’ın adı gündeme ilginç bir şekilde geldi. 20 yıl önce oynadığı Ebusua takımı onu almak için Great Liverpool FC takımına gerekli ödemeyi yapmadığı için tasfiye edildi. 1932 yılında kurulan Ebusua, Villars’ın kurbanı oldu.

Fotospor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler