Kasımpaşa maça çıkmazsa ne olur?

Kasımpaşa - Beşiktaş maçı için Türkiye Futbol Federasyonu'nun tekrar karar vermesi sonrası tartışmalar devam ediyor.Kasımpaşa cephesinden yönetici İhsan Kalkavan'ın Pazartesi sabahı yaptığı açıklamalar ise gündeme bomba gibi oturdu. Kalkavan,  Tahkim'e ya

Kasımpaşa maça çıkmazsa ne olur?

Kasımpaşa - Beşiktaş maçı için Türkiye Futbol Federasyonu'nun tekrar karar vermesi sonrası tartışmalar devam ediyor.

Kasımpaşa cephesinden yönetici İhsan Kalkavan'ın Pazartesi sabahı yaptığı açıklamalar ise gündeme bomba gibi oturdu. Kalkavan,  Tahkim'e yapacakları itiraz kabul edilmezse maça çıkmama düşüncelerinin olabileceğini belirtti.

Türkiye Futbol Federasyonu'nda geçerli olan Futbol Müsabaka Talimatnamesine göre ise Kasımpaşa'nın, tekrar oynanmasına karar verilen Beşiktaş maçına çıkmaması durumunda cezası, puan silme şeklinde olacak. Aynı durum bir kez daha tekrarlanırsa talimatlar, o takımın ligden bir alt lige düşürülmesini ve daha sert cezaları öngörüyor.

Talimatnamenin 24. maddesinde yer alan ifadeler şu şekilde;

"MADDE 24 - PUAN SİLİNMESİ, LİGDEN ÇIKARILMA ve ALT KÜMEYE

İNDİRME

(1) Aşağıdaki hallerde puan tenzili yapılır, takım lig dışı bırakılır ve bir alt kümeye indirilir:

a) Bir lig devresinde müsabaka kıyafeti ile belirlenen ve ilan olunan saatte sahaya gelmeyen, müsabaka sahasına gelmekle beraber müsabakaya çıkmayan veya başlamış bir müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber ayrıca mevcut puanlarından galibiyet halinde verilen puan kadar puan silinir. Böyle durumlarda ilgili kulüp, hakemlerin masrafları ile diğer masrafları ve karşı takımın zararlarını karşılamak üzere TFF tarafından takdir edilecek tazminatı ödemek zorundadır.

Bir lig devresinde ikinci defa müsabakaya gelmeyen, müsabaka sahasına gelmekle beraber müsabakaya çıkmayan veya müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber, bu takım ligden çıkarılarak bir alt lige düşürülür ve bu müsabaka tarihinden itibaren bu takımla müsabakası olan diğer takımlar müsabakaları oynamaksızın hükmen galip gelmiş sayılırlar.

Profesyonel takımı bulunan kulüplerin deplasmanlı olarak oynanacak gelişim liglerinde mücadele eden takımlarının müsabakalarında bu hüküm uygulanmaz, TFF tarafından tespit edilecek esaslara göre işlem yapılır.

Ligden çıkarılarak alt lige düşürülen takım sayısı, o ligden aldığı derece nedeni ile düşecek takım sayısı kadar veya daha fazla ise ayrıca sezon sonundaki puan sıralamasına göre düşme uygulanmaz.

b) Bir müsabakada hakem tarafından sahadan çıkarılmak istenen futbolcu sahayı terk etmez ise hakem, çıkarma kararını takım kaptanına bildirir. Takım kaptanı bu futbolcunun sahadan çıkarılmasını sağlayamadığı takdirde, takım kaptanına son bir ihtarda bulunur ve sonuç alınmazsa müsabakayı tatil eder.

Müsabakanın tatil edilmesi halinde hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber ayrıca takımın, galibiyet halinde verilen puan kadar puanı tenzil edilir.

Bu ihlalin teşebbüs aşamasında kalması halinde futbolcuların tescilli olduğu kulüplere disiplin talimatında yer alan bir alt lige düşürme ve puan tenzili dışındaki yaptırımlar uygulanabilir.

c) Müsabaka sonucunu etkilemeye yönelik eylemler, iki takımın futbolcuları tarafından yapılmışsa, her iki takım hükmen yenik sayılmakla beraber, ayrıca galibiyet halinde verilen "

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler