"Güneş'in" batırıldığı panel!

TRT Trabzonspor Muhabiri ve Günebakış Gazetesi köşe yazarı Barış Yurduseven “Futbolun Gerçekleri-3” panelinde yaşananları kalemine aldı. Yurduseven panele konuşmacı olarak katılan Erman Toroğlu’nu hedef aldı ve Şenol Güneş’in batırıldığını vurguladı. İşte

"Güneş'in" batırıldığı panel!

TRT Trabzonspor Muhabiri ve Günebakış Gazetesi köşe yazarı Barış Yurduseven “Futbolun Gerçekleri-3” panelinde yaşananları kalemine aldı. Yurduseven panele konuşmacı olarak katılan Erman Toroğlu’nu hedef aldı ve Şenol Güneş’in batırıldığını vurguladı.

İşte Yurduseven’in Güneşbakış gazetesinde “Güneş’in batırıldığı panel” başlıklı yazısı…

“Dün sitelerden TÜFAD’ın düzenlediği, ‘Futbol’un Yeni Gerçekleri- 3’ adlı panelin haberini okuyayım dedim. Çünkü gerçekten merak ediyordum, ortamı da tahmin ettiğim için gitmemiştim.

Ama olanları izleyince, hem yaptığımın ne kadar doğru olduğunu gördüm hem de Trabzon adına çok ama çok üzüldüm. Yine, bir ilkemizin olmayışını, düştüğümüz durumu ve kurumsal kimliğe ne kadar uzak olduğumuzu gördüm.

Nurettin Balaban’ı beğenirim, yaptığı işleri de takdirle karşılıyorum, bundan önce ki panele beni de çağırmıştı. Ancak bu farklı bir olay, benim buradaki eleştirim sadece ona değil, Trabzon’un sözde sporunu yönetenlere.

Kim vardı o panelde?

Trabzonspor’un efsane teknik direktörleri Ahmet Suat Özyazıcı ve Özkan Sümer, Trabzonspor’un efsane yöneticisi ve aynı zamanda şimdi ki Divan kurulu Başkan’ı Ali Özbak ve Futbol Federasyonu’nun Trabzonsporlu yöneticisi Erdal Atalay.

Panelistler ise Trabzonspor’un eski Teknik Direktör’ü Giray Bulak ile bir dönem Trabzonspor’u maç satmakla suçlayan efsane hakemlerimizden Erman Toroğlu.

Avni Aker’de yönettiği ve yarıda kalan Beşiktaş maçında tribündeydim. Yediğim polis coplarını hala unutamam, o gün ahlak abidesi Toroğlu’nu ekmek arabasına bindiren ve alkol muayenesine götüren Tufan Turhasan’da sonra müdürüm oldu.

Haber 61’den okuduğuma göre Trabzonspor yönetiminin iki ay öncesine kadar kendisini kabul etmediği ve Trabzonspor’un Federasyon’daki temsilcisi olamaz dediği, hatta istifaya zorladığı Erdal Atalay, Toroğlu’na forma vermiş. Atalay’ın verdiği formanın numarasını bilmiyorum ama temennim kendisine 1 numaralı formanın verilmesidir.

İnşallah 1 numarayı vermiştir Atalay, çünkü 1 numara, efsane kalecimiz Şenol Güneş’in hatırasıdır her zaman bu kulübe.

Toroğlu’da o nu çok sever!

Onun için dedim canım.

Merak ediyorum Sayın Ali Özbak acaba Toroğlu’nu kulübe üye yaptı mı?

Hatta ve hatta özel üye yapmalıydı.

Çünkü Sayın Özbak’ın hafızası çok iyi değildir!

O eski günleri pek hatırlamaz!

Toroğlu’nun Şenol Güneş’in Milli Takımı çalıştırdığı dönemde yazdıklarını belli ki çok çabuk unutmuşuz.

Neler demedi ki Toroğlu, sonra baktı olmuyor, saçına, sakalına, ceketine, pantolonuna laf uzattı.

O dönem Trabzon’u hatırlıyorum da, düne o yüzden kızıyor ve utanıyorum.

İnanıyorum ki, panele katıların çoğu da o gün Toroğlu’na neler neler demiştiler.

Toroğlu’nun o berbat futbolculuk dönemindeki Trabzonspor ve Şenol Güneş kini, daha sonra hakemlik dönemine sonrasında da yorumculuk ve gazetecilik dönemine de yansıdı.

Hakemliğinde yaptıklarını yukarıda anlattım.

Futbolculuğunda yaptıkları Şenol Güneş’in vücudunda gizli.

Gazetecilik de yaptıkları ise arşivlerde saklı.

Siz uğraşmayın ben bulayım size bir arşiv…

Başta Şenol Güneş olmak üzere Trabzonspor’a olan kinini her ortamda kusan,

Ve yaşanan bu durumda sığınacak bir liman arayan,

Limana da “ düşmanımın düşmanı dostumdur dostum” yutturmacısıyla sığınan Toroğlu, bakın Vatan gazetesinde 25 Nisan 2010’da Sanem Altan’a ne diyor.

“Bu tip olaylarla ilk defa karşılaşmıyorum ki hayatımda. 17 puan farkla şampiyon oldu çıktı Ankaragücü. Ben yönetim kararıyla Ankaragücü’nden ayrıldım. Öyle koymuştu ki o bana, sarılık olmuştum. O sene Ankaragücü düştü. Trabzonspor Zonguldakspor’la berabere kaldı, biz düştük. Şenol Güneş, takım kaptanıydı o zaman. O Zonguldak maçının ne olduğunu anlatsınlar”.

Şimdi siz karar verin…

Dün dün müdür?

Yoksa düşmanımın düşmanı en iyi dostum mudur?

Trabzonspor’un değerlerinin hiçe sayıldığı, geçmişin görmemezlikten gelindiği bu panelde bana göre Trabzonspor yerle bir edilmiştir.

Ayrıca da Trabzonspor’un en büyük değerlerinden biri Şenol Güneş’te söz konusu panelde olmamasına rağmen belki de bu şehirden en büyük darbesini almıştır.

Başta da dediğim gibi Nurettin Balaban’a tüm ihaleyi yıkmıyorum.

Belki de bu yaptığı panelle, Trabzon spor camiasının duyarlığını ölçmüş oldu.

Sonuç, panele katılanların sınıfta kaldığıdır.

Kendisinden dileğim, dördüncü panele de yine aynı kişileri çağırması, panelist olarak ise Erman Toroğlu’nun yerine Cem Papila’yı tercih etmesidir.

Sayın Atalay’a da tavsiyem, Papila hoca forma numarasını ya 67 ister, Zonguldak’da oturduğu için, ya 8 ister, babası Artvinli olduğu için, ya da 61 ister annesi Trabzonludur.

Unutmayın haaa, şaşırıp da aklınıza Fenerbahçe maçı gelir, adama 34 numaralı forma yaptırırsınız,

Sonra çok ayıp olur, rezil oluruz Valla…

Amannn, ben de kimden korkuyorum ki, korktuklarım geçmişi hatırlayamıyor ki… “

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor