"GS'liler adına büyük bir utanç"

Galatasaray Cafe Crown'ın, cezalı oyuncusu Cemal Nalga'yı hazırlık maçlarında Tufan Ersöz'ün formasıyla oynattığı ortaya çıktı. Sarı kırımızlı yönetim olayın ardından toplandı ve tüm sorumlularla yollar ayrıldı! Galatasaraylı Cemal Nalga'nın, Basketbol Fe

"GS'liler adına büyük bir utanç"
Galatasaray Cafe Crown'ın, cezalı oyuncusu Cemal Nalga'yı hazırlık maçlarında Tufan Ersöz'ün formasıyla oynattığı ortaya çıktı. Sarı kırımızlı yönetim olayın ardından toplandı ve tüm sorumlularla yollar ayrıldı!

Galatasaraylı Cemal Nalga'nın, Basketbol Federasyonu'nun, "Şu maçlarda oynamadı, cezasını doldurdu" dediği karşılaşmaların ikisinde takım arkadaşı Tufan'ın formasını giyerek oynadığı belirlendi.

Galatasaray Cafe Crown'lı Cemal Nalga, 16 Eylül tarihinde Cibona Zagreb ile oynanan hazırlık maçında rakibine yumruk attığı gerekçesiyle beş maç ceza almıştı. Oyak Renault, 17 Ekim'de Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki maçın ardından Basketbol Federasyonu'na Cemal Nalga'nın cezasını tamamlamadığına dair bir itirazda bulunmuştu. Basketbol Federasyonu ise "Cemal Nalga'nın aldığı 5 maçlık men cezasının, takımının sonraki tarihte oynadığı 'beş hazırlık maçında' yer almaması suretiyle infaz edildiğine” kanaat getirmişti.

Basketbol Federasyonu'nun resmi sitesinden Cemal Nalga'nın oynamadığı beş maç listelenmiş ve 24 Eylül 2009 tarihindeki Skyliners ve 26 Eylül 2009 tarihindeki EnBW Ludwigsburg maçları da Cemal'in ceza aldığı maçlar arasında gösterilmişti.

Ludwigsburg takımının resmi internet sitesinde bulunan istatistik kağıdında, Cemal Nalga'nın adı sarı-kırmızılı takımın kadrosunda görünmüyordu. Ancak Skyliners ve Ludwigsburg maçlarıyla ilgili internet üzerindeki fotoğraf ve videolarda Nalga'nın 7 numaralı 'Tufan Ersöz' formasıyla oynadığı ortaya çıktı.

Bu gelişme üzerine Fenerbahçe Ülker ve Oyak Renault itirazda bulunurken, Pınar Karşıyaka da Cemal'in cezasına itiraz edeceğini açıkladı.

-GALATASARAY YÖNETİMİ, YETKİLİLERİN GÖREVLERİNE SON VERDİ-
Gelişmelerin ardından G.Saray yönetimi Mecidiyeköy'deki kulüp binasında acil toplandı. Sarı kırmızılı yönetim ardından da tüm sorumlularla yollarını ayırdı.

İşte açıklama;
Galatasaray Spor Kulübü Erkek basketbol şubesinde yurtdışındaki hazırlık maçlarında maalesef spor ahlakı ve Galatasaraylılık Ruhu'yla taban tabana zıt bir olay meydana gelmiş, bir Galatasaray basketbolcusu başka bir kimlikle sahaya sürülmüş ve oynatılmıştır. Kulüpte çalışan bazı profesyonellerin isteği ve izniyle gerçekleştiğini yeni öğrendiğimiz bu olay Galatasaray Spor Kulübü, Galatasaray Camiası ve bütün Galatasaraylılar adına büyük bir utançtır. Bizlere bu utancı yaşatanlar adına Galatasaray Spor Kulübü olarak tüm spor kamuoyundan ve Türkiye'den özür diliyoruz.

Tüm camiamızı büyük bir üzüntüye boğan bu olaya neden olan ve Galatasaraylılık'tan nasibini alamamış sorumlu tüm idari ve teknik kadronun kulübümüzle ilişkisi hemen kesilmiştir.

Saygılarımızla
Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu

Bu arada yönetimin, federasyonun olası bir ihraç kararı vermes durumu hakkında da önlem planı hazırladığı ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor