"Futbolu para çirkinleştirdi"

Türkiye’de 1924 yılında kurulan Trabzon ve Türk Futbolunun en köklü kulüplerinden İdmangücü Spor Kulübü Futbol tarihine adını altın harflerle yazdırmayı bildi.Yıllardan beri İdmangücü  ve İdmanocağı kulüpleri arasında tatlı bir rekabet olduğunu dile getir

"Futbolu para çirkinleştirdi"

Türkiye’de 1924 yılında kurulan Trabzon ve Türk Futbolunun en köklü kulüplerinden İdmangücü Spor Kulübü Futbol tarihine adını altın harflerle yazdırmayı bildi.

Yıllardan beri İdmangücü  ve İdmanocağı kulüpleri arasında tatlı bir rekabet olduğunu dile getiren yılların efsane yöneticisi Turgut Bülbüloğlu,” İdmangücü kurulduğu yıllarda köylü takımı olarak kabul edilir. İdmanocağı ise Trabzon’un zenginlerinin kurduğu bir takım olarak bilinir. İdmangücülü yöneticiler hiçbir zaman ön plana çıkmayı istemedikleri gibi reklamı da sevmezlerdi. Bunun içinde hep ön plana İdmanocağı yönetiçileri çıkardı. Doğrudur, her dönem İdmangücü – İdmanocağı arasında rekabet oldu.Bu rekabettende Trabzon futbolu kazançlı çıktı.  Ama bu rekabet çirkin bir rekabet değil saygılı bir rekabetti. Sahalarda kıyasıya mücadele vardı ama maç biter herşey biterdi. Sahada maç bittikten sonra aynı masalarda yemek yenir, tatlı sohbetler yaşanırdı” diye konuştu.

idman.20131114141821.jpg

Üstün ahlak ve terbiye kulübüdür. 

Türkiye futbol liglerinde boy gösteren takımlarda futbol oynayan idmangüclü sporculara rastlamak mümkün dür. Bu kulüpte yetişen futbolcular da kendilerini hemen belli ederler. İdmangücü Spor Kulübünde yetişen futbolcular, kulüp yöneticilerinden

igucu.png

aldıkları terbiyeyle kendilerini yetiştirmişlerdir. Uzun yıllar Trabzon Amatör futbolunda fırtınalar  estiren İdmangücü, enerjisini buradan almaktadır.

Hayatının en güzel yıllarında İdmangücü spor kulübüne hizmete adayan ve bu spor kulübünün her kademe sinde bir nefer gibi çalışan Trabzon’un sevilen iş adamlarından Turgut Bülbüloğlu, genç yaşlar da girdiği futbol macerasını tyeni yöneticilere tecrübelerini aktararak hala sürdürüyor.

İdmangücü’nün NEFERİYİM

Hayatının en güzel günlerinde, Trabzon Amatör Kümede mücadele eden İdmangücü Spor Kulübü’ne 22 yaşında yönetici olarak katıldığını belirten Turgut Bülbüloğlu,”Kulübü mün her kademesinde büyük bir keyifle çalıştım. Trabzon’un sevilen ailelerinden birisinin oğluyum. Askerden geldikten sonra İdman gücü spor kulübüne yönetici oldum. Yaşım 22 idi. O günden beri kulübün her kademesinde görev alarak bir nefer gibi çalıştım. Bu kulüp bizim ailemiz gibidir. Yöneticiler aile reisi, futbolcularda çocuklarımız gibidir. Hiçbir zaman ayırım yapmadan kulübümüze faydalı olmaya çalıştık. Bu çalışmalarımız maddi ve manevi olarak ölünceye kadar devam edecektir” dedi.

İdmangücü terbiyesi bir ayrıcalıktır (2.sayfada)

İdmangücü terbiyesi bir ayrıcalıktır.

İdmangücü spor kulübünde yöneticiliğe rahmetli Trabzonpor eski efsane genel sekreteri Zeki Erkuloğlu’nun teşvikiyle başladığını belirten Bülbüloğlu, “O dönemlerde ağabeylerimiz olan Rami Nas, Atilla Damlacı, Ali Osman Ulusoy, Kaya Alpaslan ve Şenol Aynacı isimlerden aldığımız terbiyeyle yetiştik. İdmangücünde görev yaptığımız dönemde  Trabzon amatörüne yüzlerce futbolcu kazandırdık. Bizim yetiştirdiğimiz futbolculara futbol eğitiminin yanı sıra iyi bir insan olma eğitimi de verilir.Gelenek budur.Bundanda asla taviz vermedik. Buraya gelen Çocuklar gençler , futbol terbiyesiyle yetişmekteydi. Bizim kulübümüzde yetişen futbolcuların sokakta yürümesi bile farklıdır. İdmangücünde yetişen bir futbolcuyu sokakta sigara içerken göremezsiniz. İdmangücü spor kulübünde yetişen bir futbolcu büyüklerine saygılı, ailesine bağlı, ” dedi.

TÜRKİYE'DE AKLA TRABZON GELMEKTEDİR

Trabzon’un futbol tarihinde derin izler bırakan İdmangücü spor kulübünün Trabzon’da

12.png

futbolun kurumsallaşması anlamında büyük katkılar sağladığını dile getiren Bülbüloğlu,”Trabzon’da ASKF’yi Kuran rahmetli Zeki Erkuloğlu ve Atilla Damlacı ağabeydir. Türkiye’de futbol denince akla Trabzon gelmektedir. Trabzon amatöründe yetişim Türkiye genelinde kulüplerde çok sayıda futbolcu vardır. Bu futbolcuların hemen hemen hepsi Yavuz Selim sahasının tozunu yutmuş futbolculardır. Yavuz selim Türkiye’nin futbol fabrikasıydı. Bu anlamda İdmangüçü futbolun kurumlaşması adına çok şeyler yapmıştır. İdmangüçü, futbolun kurumlaşması adına bizim kadar katkı sağladığına inanmıyorum” dedi.

FUTBOLA ÇOK PARALAR GiRDi. FUTBOL ÇİRKİNLEŞTİ.

Trabzonspor’a profesyonellik girdikten sonra futbol başarısında gerileme yaşandığını bununda Trabzonspor’un düşüşüne neden olduğunu belirten Bülbüloğlu,”Profesyonellik olmalı, ama bizim futbolcular profesyonelliği para olarak algılıyor. Futbolcular önce para diyor. Bir futbolcunun parasını bir ay ödemezseniz, futbolcu maça çıkmıyor. Trabzon amatöründe yetişen, yavuz Selimin tozunu yutan futbolcular hiçbir zaman para düşünmemişlerdi. Bizim dönemimizde yetişen futbolcular önce eğitimlerini, sonra ailelerini, daha sonra da futbolu düşünürlerdi” dedi.

TRABZONSPOR EFSANEDİR

Karadeniz efsanesi Trabzonspor’un    Türk futbolunun tek efsanesi olduğunu söyleyen Turgut Bülbüloğlu,”Trabzon'da futbol hepimizin içine kök salmış, başımızı döndürmüştür. Mesela Trabzonspor gol attığında taraftar tıkanır bağıramaz, alkışlayamaz, çömelir, derin manevi duygusallıkla boşalır, hüngür hüngür ağlardık. Herkes delikanlı, harbi futbolun ahlak ilkelerine sadık ve dürüsttü. İki büyük şeytanın kurbanı olduk, biri basın, diğeri şöhret olmak isteyen sağcı politikacılar. Yine de Trabzonspor, Türk futbolundaki yerini almıştır. Hala bıkıp  usanmaksızın çılgın bir arzuyla tüm Trabzonsporlular ölünceye kadar o muhteşem Trabzonspor'u özleyip, anlatıp, bekleyip duruyoruz” dedi.

ROPÖRTAJ : ALİ ZENGİN

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor