Elimizden geleni yapacağız!

A Milli Futbol Takımı teknik direktörü Guus Hiddink, Avusturya maçı öncesi önemli açıklamalarda bulundu.2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde yarın Avusturya ile karşılaşacak (A) Milli Futbol Takımı'nda, teknik direktör Guus Hiddink, yarın yapılacak

Elimizden geleni yapacağız!

A Milli Futbol Takımı teknik direktörü Guus Hiddink, Avusturya maçı öncesi önemli açıklamalarda bulundu.

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde yarın Avusturya ile karşılaşacak (A) Milli Futbol Takımı'nda, teknik direktör Guus Hiddink, yarın yapılacak Avusturya maçının çok çekişmeli geçeceğine inandığını belirterek, ''Her iki takım için de önemli bir maç. Ekim ayı bize şanslı geliyor. Ekim ayını iyi bir oyunla karşılamak istiyoruz'' dedi.

Hiddink, son antrenman öncesinde düzenlediği basın toplantısında, Kazakistan karşısında zor bir maç oynadıklarını belirterek, ''Son saniyeye kadar devamlı savaştık. Bu bizim için çok büyük bir artı. Maçı kazandık ve sonucunda 2. sıraya yükseldik. Umarım yarın grupta 2. sırada kalacağımızı kanıtlayabiliriz'' diye konuştu.

SAKAT VE CEZALI FUTBOLCULAR
Hiddink, Avusturya karşısında kadroda bazı değişikliklere gideceklerini ifade ederek, şöyle devam etti: ''8 oyuncunun kadroda olmaması önemli bir unsur. Ama ben bir teknik adam olarak hiçbir zaman bu durumdan şikayet etmedim. Bunlar futbolda her zaman olur.

Uluslararası arenada oynayan oyuncularımızın takımda olması önemlidir ama kadroda yer alan herkese güvenim sonsuzdur. Çok takımda görev aldım, çok hayaller kurdum. Şu ana kadar hiçbir zaman hayalimdeki takımı oluşturamadım. Çünkü futbol hata oyunudur ve en az hata yapan hep avantajlıdır.

Bu saatten sonra geriye dönük konuşmanın anlamı yok. İleriye baktığımız için oynayacak oyuncularla ilgilenmemiz lazım. Hollanda ve Almanya ile Türkiye'yi karşılaştırırsak, onların geçmişe dayanan bir altyapıları var. Şu anda oynadıkları oyun ortada. Biz, yeni bir yapılanma içindeyiz, yeni bir takım oluşturmaya çalışıyoruz. Eksik futbolcularımızın yerine takıma girecek oyunculara da sonsuz güvenim var. Eminim ki, diğer oyuncuları aratmayacaklar.''

Hiddink, bir gazetecinin ''Avusturya çok gol yiyen bir takım. Bu Türk Milli Takımı için bir avantaj oluşturur mu'' şeklindeki sorusunu ise ''Her maçın ayrı bir karakteri vardır. Almanya ile bizim oynadığımız maça bakarsanız, 3 gol yedik ama daha fazlasını da yiyebilirdik. Avusturya defansta zayıf gibi gözükebilir ama her maçın karakteri başkadır'' yanıtını verdi.

"TÜRK FUTBOLUNUN DIŞARIDAKİ AYNASI MİLLİ TAKIMDIR"
(A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, Türkiye'de yaşanan süreç nedeniyle futbolcuların fazla maç yapmadığını vurgulayarak, ''Futbolcularımız fazla maç yapmadıkları için fiziksel olarak tam hazır olmayabilirler. Ama Türk futbolcular, milli takımları için çok gönülden oynuyorlar'' dedi.

Türk futbolunun kaotik bir durumda olduğunu kaydeden Hiddink, konuşmasını şöyle tamamladı: ''Futbolcularım ve ben, Türk futbolunun dışarıdaki aynasının milli takım olduğunu biliyoruz. Elimizdeki genç ve yetenekli oyunculara bunu aşılıyoruz. Türkiye'yi diğer ülkelerle karşılaştırırsanız, tek avantajımız futbolcuların milli takımları için canla başla oynamasıdır. Bundan sonra oynayacağımız maçların sonuçlarıyla ilgili bir garanti veremem. Ama size verebileceğim tek garanti, sahada elimizden gelenin en iyisini yapacağımızdır"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler