Demirkol: Zevksiz oyun

Mehmet Demirkol maçı değerlendirdi

Demirkol: Zevksiz oyun
Süper Lig'in 33. haftasında Trabzonspor'un deplasmanda Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldığı karşılaşmayı spor yorumcusu Mehmet Demirkol değerlendirdi. Fanatik gazetesindeki köşesinde maçı kaleme alan Demirkol, iki takımın zevksiz bir oyun ortaya koyduğunu belirtti.

İşte Demirkol'un yazısı;

Van Persie’nin santrfor arkasında olduğu 3 forvetli oyunun işleyebilmesi mutlak olarak orta saha ve savunma kanatlarının rakip alana geçerek bu 4’lüye yakın oynamasıyla mümkün olabilir. Tabii orta sahadaki ikilinin topu çok hızlı çevirebilmesi de diğer şart.

Fenerbahçe bunu ilk yarının belli bölmülerinde bir noktaya kadar yaptı. Takım boyunu kısa tuttular. Yardımcı hakemin kaçırdığı bir ofsaytla gelen golle de öne geçtiler.

Trabzon istediğini buldu

İkinci yarıda Van Persie ve Lens oyundan düştü. Eş zamanlı olarak da orta saha ön taraftan koptu. Böylece ilk yarıda rakibi bekleyen Trabzon böylece ikinci yarıda istediğini buldu. Orta sahadaki boşluğu değerlendirip dirençle karşılaşmadan hızlı çıkabildiler. Ersun Yanal, Bero’yu sağ kanada atıp oyuncusundan İsmail’le stoperlerin arasında çalışmasını istemiş olmalı. Genç oyuncu bunu iyi yaptı. Golü buldu fazlası için de imkanlar oluştu.

İki takımın zevksiz oyunu

Trabzonspor orta sahayı alıp oyuna hakim olmak peşine düşmedi. Onlar da takım boyunu uzun tuttular. Savunmalarını çıkarmadılar. Muhtemelen Lens ve Emenike’nin kontra gücünden çekindiler. Oyun orta sahaların kolay geçildiği bir Rus Ruleti’ne döndü. Emenike Volkan değişikliğinden sonra Fenerbahçe bir 5 dakika solunu iyi kullandı. Burada Esteban iki başarılı kurtarışla skoru tuttu. Sonra oyun akışına döndü. Plansız hücum etmeye çalışan iki takımın zevksiz oyununa yani.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler