Bakan Kılıç'ın önünde dev kavga

Spor Bakanı Suat Kılıç ile bir araya gelen 18 kulüp temsilcisinin toplantısında Galatasaray Asbaşkanı Adnan Öztürk ile Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç sözlü tartışma yaşadı, ortam bir anda gerildiGençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın Türkiye Futbol Federasyon

Bakan Kılıç'ın önünde dev kavga

Spor Bakanı Suat Kılıç ile bir araya gelen 18 kulüp temsilcisinin toplantısında Galatasaray Asbaşkanı Adnan Öztürk ile Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç sözlü tartışma yaşadı, ortam bir anda gerildi

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın Türkiye Futbol Federasyonu ve Spor Toto Süper Lig’de yer alan kulüplerin temsilcileriyle yaptığı toplantıya Galatasaray Asbaşkanı Adnan Öztürk ile Fenerbahçeli yönetici Ali Koç arasındaki diyalog damgasını vurdu.

Adnan Öztürk’ün, iki kere “Uluslararası hukuk ne diyorsa biz onu savunuyoruz. UEFA ve FIFA’nın konuya yaklaşımı ortada. Türk futbolunun geleceği için sessiz kalamayız” diyerek, tavırlarını ortaya koydu. Galatasaray’ın şike ve teşvik operasyonu karşısındaki politikasında etkili olan ve yayınlanan bildirilerdeki isim olarak dikkat çeken Öztürk’ün bu çıkışına Ali Koç’un “Galatasaray fırsatçılık yapıyor. Üstelik her toplantıya biri geliyor. Bu da sizin konuya karşı ciddi bir yaklaşım içinde olmadığınızı gösteriyor” şeklinde yanıt verdiği bildirildi.

Koç’un bu sözlerine karşılık olarak ise Öztürk’ün “Sizi ilgilendirmez kulübü kimlerin temsil ettiği” dediği bildirildi. Bakan Kılıç, yaşanan gerginlik üzerine, Öztürk ve Koç’un yanı sıra, Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ve Trabzonspor Başkanı Sadri Şener’le yarım saat süren özel bir görüşme yaptı. Bu görüşmede de Öztürk’ün, tavrının devam ettirdiği ve Futbol Federasyonu’nun bir an önce karar vermesi gerektiğinin altını çizdiği bildirildi.

Bu arada toplantının ana gündem maddesi, ekonomik sıkıntı içindeki kulüplere yeni kaynaklar yaratılması oldu. Kulüp temsilcileri formaların göğüs ve sırtına Spor Toto reklamı verilmesi ve anlaşmanın uzun vadeli yapılması önerisini getirirken, Bakan Kılıç konuyla ilgili çalışma yapılması için Bekir Yunus Uçar’ı görevlendirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor