MHP'li Zuhal Topçu'dan çözüm süreciyle ilgili kritik açıklamalar

MHP Ge­nel Baş­kan Yar­dım­cı­sı ve An­ka­ra Mil­let­ve­ki­li Zu­hal Top­cu, çö­züm sü­re­ci ve çö­züm pa­ke­ti hak­kın­da çar­pı­cı açık­la­ma­lar­da bu­lun­du. Tür­ki­ye'nin adım adım bö­lün­me­nin eşi­ği­ne ge­ti­ril­di­ği­ni sa­vu­nan Top­cu, ül­ke­yi

MHP'li Zuhal Topçu'dan çözüm süreciyle ilgili kritik açıklamalar
MHP Ge­nel Baş­kan Yar­dım­cı­sı ve An­ka­ra Mil­let­ve­ki­li Zu­hal Top­cu, çö­züm sü­re­ci ve çö­züm pa­ke­ti hak­kın­da çar­pı­cı açık­la­ma­lar­da bu­lun­du. Tür­ki­ye'nin adım adım bö­lün­me­nin eşi­ği­ne ge­ti­ril­di­ği­ni sa­vu­nan Top­cu, ül­ke­yi böl­mek için ana­la­rın ar­ka­sı­na sak­la­nıl­dı­ğı­nı ile­ri sür­dü.
 
PA­RA­LEL BİR DEV­LET
 
Ana­lar ağ­la­ma­sın di­ye­rek ana­la­rın yü­rek­le­ri­nin ya­kıl­dı­ğı­nı di­le ge­ti­ren Top­cu, ana­lar ağ­la­ma­sın di­ye­rek ül­ke­nin bö­lün­me­nin eşi­ği­ne ge­ti­ril­di­ği­ni kay­det­ti. Ana­lar ağ­la­ma­sın di­ye­rek or­tak de­ğer­le­rin kü­çüm­sen­di­ği­ni, in­san­la­rın öte­ki­leş­ti­ril­di­ği­ni ile­ri sü­ren Top­cu, "Ana­lar ağ­la­ma­sın di­ye­rek te­rö­rist ba­şı­nın sö­zün­den çı­kıl­maz ol­du ve eş baş­kan ilan edil­di­” de­di.
 
Çö­züm sü­re­ciy­le il­gi­li ta­sa­rı­nın te­rör ör­gü­tüy­le ya­pı­lan bir mü­za­ke­re so­nu­cun­da ge­ti­ril­di­ği­ni sa­vu­nan MHP'li Top­cu, bir­çok ül­ke­de te­rör olay­la­rı­nın ya­şan­dı­ğı­nı ama bu şe­kil­de ta­viz­ler ve­ril­me­di­ği­ni di­le ge­tir­di.
 
DÜĞ­ME YAN­LIŞ İLİK­LEN­Dİ
 
Si­lah bı­rak­ma ger­çek­leş­me­den böy­le bir mü­za­ke­re­nin ya­pıl­ma­sı­nın dev­let za­fi­ye­ti­ni or­ta­ya çı­kar­dı­ğı­nı be­lirt­ti. Si­lah kul­lan­ma meş­ru­iye­ti­nin dev­le­tin be­lir­le­di­ği ku­rum­lar­la sı­nır­lı ol­du­ğu­nu an­la­tan Top­cu, bu­nun dı­şın­da­ki bir olu­şu­mun, ül­ke için­de pa­ra­lel bir dev­le­tin oluş­ma­sı­na ve ül­ke­nin de bö­lün­me­si­ne ze­min ha­zır­la­ya­ca­ğı­nın al­tı­nı çiz­di.
 
Hü­kü­me­tin çö­züm sü­re­cin­de ade­ta ‘Si­la­hı­nız yok­sa si­zi mu­ha­tap al­mı­yo­ru­z’ şek­lin­de bir ta­vır ser­gi­le­di­ği­ni ak­ta­ran Top­cu, böl­ge­de PKK'nın dı­şın­da hiç­bir ens­trü­ma­nın dik­ka­te al­ma­dı­ğı­nı, si­ya­si, sos­yal, eko­no­mik olu­şum­la­rın da üze­rin­de du­rul­ma­dı­ğı­nı kay­det­ti. “Kı­sa­ca, göm­le­ğin düğ­me­si yan­lış ilik­len­miş­tir ve so­nuç da yan­lış ola­cak­tı­r” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
 
PKK UZAN­TI­LA­RI TES­LİM AL­DI
 
PKK uzan­tı­la­rı­nın cum­hur­baş­ka­nı ada­yı­na des­tek kar­şı­lı­ğın­da AK Par­ti­’yi ka­yıt­sız şart­sız tes­lim al­dı­ğı­nı id­di­a eden Top­cu, “Bu ki­şi­ler re­fe­ran­dum ve ba­ğım­sız­lık nu­tuk­la­rı atar­ken ik­ti­dar tem­sil­ci­le­ri­nin İm­ra­lı ca­ni­siy­le yap­tık­la­rı işbir­li­ği ül­ke­yi bö­lün­me nok­ta­sı­na ge­tir­miş­ti­r” de­di.
 
MECLİS’E BASKI
 
Ve­ri­len söz­le­rin cum­hur­baş­kan­lı­ğı se­çi­mi ön­ce­sin­de ye­ri­ne ge­ti­ril­me­si için Mec­lis'in bas­kı al­tın­da tu­tul­du­ğu­nu ve se­fer­ber­lik ilan edil­di­ği­ni di­le ge­ti­ren Top­cu, "Ta­sa­rı ile İm­ra­lı'da­ki te­rö­rist ba­şı ve dağ­da­ki ka­til sü­rü­süy­le bö­lün­me gö­rüş­me­le­ri ya­pı­la­cak. Bu­nu ya­pan­lar hu­ku­ki, ida­ri ve ce­za­i so­rum­lu­luk­lar­dan ka­çı­rıl­mak is­te­ni­yor" di­ye ko­nuş­tu.
 
‘PKK bayrakları dalgalanıyor’
 
Di­yar­ba­kır Ka­ra­ko­lu ya­kın­la­rın­da as­ke­ri kon­trol nok­ta­sın­dan 1 ki­lo­met­re me­sa­fe­de PKK bay­ra­ğı­nın dal­ga­lan­dı­ğı­nı di­le ge­ti­ren Top­cu, şun­la­rı söy­le­di:
 
“Li­ce'de ka­ra­kol, ka­le­kol in­şa­at­la­rı­nın dur­du­rul­du­ğu bi­lin­mek­te­dir. Ko­ru­cu­la­rın sa­hip­siz kal­dı­ğı bi­lin­mek­te­dir. Ba­har­la bir­lik­te, bin­ler­ce üni­ver­si­te­li gen­cin da­ğa çık­tı­ğı gö­rül­mek­te­dir.
 
Re­form pa­ke­tiy­le be­ra­ber ha­pis­te­ki bin­ler­ce te­rö­rist ey­lem­ci­nin sa­lı­ve­ril­di­ği­ni her­kes bi­li­yor. Köy­ler­de köy ko­mün­le­ri­nin, şe­hir mer­kez­le­rin­de ma­hal­le mec­lis­le­ri­nin, da­ha da son­ra kent mec­lis­le­ri­nin ku­rul­du­ğu­nu gö­rü­yo­ruz.”
 
‘Stratejik ortamlar’
 
"Türkiye'nin güneydoğusunu terör örgütü PKK'ya terk eden hükümet, bu tasarıyla PKK'nın siyasallaşmasının önünü açıyor" ifadesini kullanan MHP'li Topcu şöyle devam etti:
 
“Artık, iktidarın stratejik ortağı PKK'dır ve tasarı üzerinde de Hükümet ile terörist başının pazarlık yaptığı da gün gibi açıktır. Ve bu tasarıyla da içerideki ve dışarıdaki bölücülere yardım ve yataklık edilmektedir.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset