Hüseyin Örs’ten AK Partili Başkana TBMM kürsüsünden istifa çağrısı

Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Balıkesir Belediye Başkanına TBMM kürsüsünden istifa çağrısı yaptı.

Hüseyin Örs’ten AK Partili Başkana TBMM kürsüsünden istifa çağrısı

Haber61 – Haber Servisi – İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, katıldığı sempozyumda Trabzonlular ile ilgili kullandığı sözler tepki çeken AK Partili Balıkesir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu kürsüsünden sert tepki gösterdi.

2018 yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifinin 4. Maddesi görüşmelerinde söz alan Hüseyin Örs, Başkan Yücel Yılmaz’a istifa çağrısı yaparak, “ya Türkiye’den özür dileyin ya da sorumluluğunu taşıyamadığınız o makamı işgal etmeyin.” dedi.

Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, TBMM Genel Kurulu’nda şu ifadeleri kullandı;

“TRABZONLU HEMŞERİLERİMİN HER ALANDA BAŞARILI OLMALARINDAN ÖVÜNÇ DUYUYORUM”

“Bugün yine bir AK Parti'li Belediye Başkanı ve Trabzon vakası yaşadık.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, katıldığı 2. Uluslararası Bandırma ve Çevresi Sempozyumu'nda aynen şöyle konuşuyor: "Makam sahibi olmak için ya imam-hatipli olacaksınız ya da Trabzonlu, bizim dönemimizde böyle." diyor bu Başkan efendi. 
Trabzon milletvekili olarak Trabzonlu hemşerilerimin siyaset dahil olmak üzere her alanda başarılı olmalarından övünç duyduğumu belirtmek isterim. 

“TRABZONLULARI HEDEF GÖSTEREN AÇIKLAMALAR GİDEREK ARTIYOR”

Son zamanlarda ve özellikle AK Parti’ye mensup belediye başkanı ya da bürokratların her fırsatta Trabzonluları hedef gösteren açıklamaları giderek artmaktadır. Esenler Belediye Başkanı ile başlayan, Kahramanmaraş Belediye Başkanı ile devam eden bu zincire bugün de Balıkesir Belediye Başkanı eklenmiştir. Bu kürsüden hem Esenler Belediye Başkanına, hem Kahramanmaraş Belediye Başkanına gerekli tepkiyi göstermiş ve AK Parti yöneticisi arkadaşlarıma seslenerek “Belediye Başkanlarınızı Trabzon’la ilgili söyleyecekleri konusunda bir eğitim alın” demiştim. 

“CUMHURBAŞKANINA SESLENİYORUM…”

Anlıyorum ki bu uyarım sonuç vermemiş. Bu son hadiseden sonra Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyorum. “Belediye Başkanlarınıza Trabzon ile ilgili konuşurken bir kez değil 61 kez düşünüp konuşmaları hususunda gerekli uyarılarınızı vakit geçirmeden yapınız.” Tüm Trabzonlu hemşerilerimin beklentisi bu yöndedir. Bu Belediye Başkanlarının bilinçaltında ne var merak ediyorum. Biri sırf Sayın İmamoğlu Trabzonlu diye “pontus” iması  ile mesnetsiz, çirkin ifadelerle tüm Trabzonluları hedef alır. Diğeri sokakta ilk kez karşılaştığı bir Trabzonlu kadına “Sizi biz Müslüman yaptık?” der. Ve son örnek de Balıkesir Belediye başkanının söylemleri… 

NEDİR BU TRABZONLULARLA ALIP-VEREMEDİĞİNİZ?

AK Partili yetkililer size söylüyorum: Belediye Başkanlarınız; her fırsatta Trabzon’u hedef haline getiriyorlar. Nedir bu Trabzonlularla alıp-veremediğiniz? Trabzon’la ilgili gizli bir ajandanız mı var? Balıkesir’in Belediye Başkanını buradan uyarıyorum: Sözlerinizle Trabzonluları hedef haline getirerek, bölgelerarası, şehirlerarası kin, nifak tohumları attığınızın farkında değil misiniz? Oturduğunuz makamların sorumluluk yeri olduğunun idraki içinde değil misiniz? Sırf Trabzonluları hedef haline getireceğim diye tüm İmam Hatip mezunlarını da töhmet altında bırakmaktan dahi çekinmiyorsunuz. Bakın ben İmam Hatip mezunu değilim. Ama üniversitede İmam Hatipli çok öğrencim oldu. Onlardan hiç rahatsız olmadım. İçlerinde çok da başarılı olanlar var,  başarılarıyla hep mutlu oldum. 

“TRABZON’LA TÜRKİYE’NİN ARASINA GİRMEYE AK PARTİ KADROLARININ GÜCÜ YETMEYECEKTİR” 

Başkanın Trabzon rahatsızlığına gelince... Trabzon insanı cefakardır. Zor zamanların zor işlerin adamıdır. Zoru sever. Geldiği her makam ve mevkiye tırnaklarıyla kazıyarak gelir. Türkiye Trabzon’u seviyor. Trabzon Türkiye'yi çok seviyor. Trabzon’la Türkiye’nin arasına girmeye AK Parti kadrolarının gücü yetmeyecektir. 

İSTİFA ÇAĞRISI

Trabzon’a laf atmak, Türkiye'ye laf atmaktır. Başkana buradan sesleniyorum son kez; ya Türkiye’den özür dileyin ya da sorumluluğunu taşıyamadığınız o makamı işgal etmeyin.”

Hüseyin Örs’ten AK Partili Başkana TBMM kürsüsünden istifa çağrısı

Hüseyin Örs’ten AK Partili Başkana TBMM kürsüsünden istifa çağrısı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset