Gül yeniden aday olacak mı?

Cumhurbaşkanı’nın süresinin “5 yıl mı 7 yıl mı” olacağı konusundaki tartışmaya, bu kez “Görev süresi dolduğunda ‘yeniden aday olacağım’ derse ne yapacaksınız” polemiği eklendi. Cumhurbaşkanı’nın halk tarafından seçilmesini düzenleyen tasarının görüşüldüğü

Gül yeniden aday olacak mı?

Cumhurbaşkanı’nın süresinin “5 yıl mı 7 yıl mı” olacağı konusundaki tartışmaya, bu kez “Görev süresi dolduğunda ‘yeniden aday olacağım’ derse ne yapacaksınız” polemiği eklendi. 

Cumhurbaşkanı’nın halk tarafından seçilmesini düzenleyen tasarının görüşüldüğü Anayasa Alt Komisyonu’ndan muhalefetin, “Gül, ‘yeniden cumhurbaşkanı adayı olacağım’ derse ne yapacaksınız?” sorusu üzerine Alt Komisyon’daki 3 kişilik Ak Parti üyeleri bölündü. Ak Partili İsmail Şahin, “aday olabilir bir sakıncası yok” derken, Ak Partili Mustafa Şentop ile Fatoş Gürkan “olamaz” karşılığını verdiler.

İKİYE BÖLÜNDÜLER

Tasarıda mevcut cumhurbaşkanının yeniden aday olup olmayacağına ilişkin bir hüküm bulunmadığına dikkat çeken Korkmaz’ın, “Peki 7. yılın sonunda Cumhurbaşkanı Gül, ‘ben ikinci kez seçilebilirim, hakkım bu, ben yeniden aday olacağım’ derse ne yapacaksınız?” sorusu, Ak Partililer arasında bölünmeye yol açtı. Ak Partili Şahin, “Olabilir, bir sakıncası yok” derken, Şentop ve Gürkan, “Olamaz. Cumhurbaşkanının 7. yılın sonunda görevi sona erer. Cumhurbaşkanı seçildiği dönemdeki mevzuatta yeniden aday olamayacağı için, ikinci kez adaylığı sözkonusu olamaz” dediler. Korkmaz’ın bu çıkışına CHP’li Bayraktutan da benzer sözlerle destek verdi. Korkmaz ve Bayraktutan, “Kendi aranızda bile Cumhurbaşkanının ikinci kez aday olup olmayacağı konusunda ortak tavır yok. Cumhurbaşkanının süresini düzenlerken bu konuyu da düşünerek gelin” dediler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset