CHPli vekilden Trabzon ayıbı "Pontus..."

CHPli vekilin Trabzon için kullandığı sözlere tepki geldi.

CHPli vekilden Trabzon ayıbı "Pontus..."

Geçtiğimiz günlerde Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde Atatürk heykeline yapılan saldırıyı kınamak isteyen CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün maksadını aşarak Trabzon hakkında akla ziyan açıklamalarda bulundu.

Atatürk’e yaptığı hakaretlerle bilinen kadir Mısırlıoğlu’na yüklenmek isteyen Aygün bunu Trabzon üzerinden yapmaya kalkınca haddini aşan kelimeler kullandı. Aygün, Mısırlıoğlu’nun Trabzonlu olduğunu hatırlatarak kurtuluş savaşı döneminde Trabzon’un Rum Pontus’un elinde olduğunu iddia ederek tarihten bihaber olduğunu gözler önüne serdi.

TEKİRDAĞ VE TRABZON’DAN TEPKİ

Aygün’ün yaptığı açıklamaların sonrasında AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel tepki gösterdi.

Yüksel yaptığı açıklamada "Tarih bilgisinden yoksun CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün, Gazi Mustafa Kemal'in anıtına dün Çorlu'da yapılan çirkin saldırı sonrasında bir basın açıklaması yapmış. Sayın Aygün'ün milli birliğimizi ve beraberliğimizi hedef alan skandallarla dolu açıklamalarından dolayı şiddetle kınıyorum. Atamızın heykeline yapıla saldırı sonrasında olayın failine öfkeyi dile getirirken, toplumumuzun bir bölümünü alenen aşağılayan, bölücü bir dil kullanan bu milletvekilini basın huzurunda derhal halkımızdan özür dilemeye davet ediyorum. Milletinvekili ünvanına sahip bu kişinin tarihimizin kadim destanlarına adını yazdırmış Karadeniz insanını aşağılaması ve kabul edilemez intiba uyandırmaya çalışması utanç vericidir. Biz kendisine tarih dersi verelim. Trabzon, Fatih Sultan Mehmet tarafından 1461 yılında Pontus Rum İmparatorluğu'nun yıkılmasıyla Osmanlı topraklarına katılmış ve Türk yurdunun bir parçası olmuştur. Daha sonrasında 1916 yılında Ruslar tarafından işgal edilen Trabzon, daha sonra Trabzon'un kahraman halkı tarafından Ruslar'dan temizlenmiştir. Sayın Aygün mümkünse çok konuşmayın. Bu millete gerçekten faydalı olmak istiyorsanız, CHP'li belediyelerinizin beceremediği hizmete sunamadığı yarım yamalak işlerin takibini yapın” dedi.

TRABZONLULARDAN ÖZÜR DİLESİN

İlhami Özcan Aygün’e bir tepki de AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’dan geldi.

Balta sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde yaptığı konuşmada Trabzonluları Rus Pontus’la özdeşleştiren CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün’ü şiddetle kınıyor, Trabzonlulardan özür dilemesini bekliyorum” dedi.

CHPli vekilden Trabzon ayıbı

“KADİR MISIROĞLU’NU AKLAMA GİRİŞİMLERİNE GEREKÇE ARANIYOR!”

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün gelen tepkiler üzerine açıklama yaptı.

Aygün yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın “Keşke Yunan galip gelseydi” diyen, “milli ve yerli” kimlikten uzak fesli Kadir Mısıroğlu’nu resmi kıyafetiyle 9 Kasım’da ziyaret edip, bu ana ilişkin görüntüleri 10 Kasım’da basına servis ettikten sonra kamuoyunda beklediğinden büyük tepki görmüştür.
Nitekim bu tepkiler nedeniyle Cumhurbaşkanı ve AK Parti Kanadı 4 gün boyunca sessiz kalmıştır. Cumhurbaşkanı’nın görüşünü bugün açıklayan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, “Hasta ziyaretinin ideolojisi ve siyaseti olmaz. Diyanet İşleri Başkanımız takdir edilen bir ilim adamıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetimizin kurucusu olarak saygı görmeye devam edecektir” sözleriyle ziyareti savunmuştur.

Bakın ziyaret edilen kişi Atatürk’e hakarette sınır tanımayan bir kişidir. Nitekim Diyanet İşleri Başkanı’nın ziyaretinden sonra Youtube üzerinden video ile açıklama yapan Kadir Mısıroğlu, Sayın Çelik’in “ortak değerimiz” dediği Atatürk’e, kimliğimize ve devletimizin rejimine akılla bağdaşmayan hakaretler yağdırmıştır! Mısıroğlu, “Irk için mi dövüştük Yunanla! Irk üzerine bir devlet kuramazsın. Zaten Mustafa Kemal bir devlet kurmuş değildir. Devlet kurucuları lafı da yalan. Rejim değiştirmiştir. Bizim devletimiz vardı. O devletin rejimini değiştirmiştir. Rejimi şeriattı gavurluk yaptı” demiştir.
Yani Mısıroğlu, Atatürk’ün gavur devlet kurduğunu, ırk üzerine devlet kurulamayacağını ifade etmiştir. Türk kimliğinden ve Türkiye Cumhuriyeti isminden açıkça rahatsız olduğunu milyonların önünde açıklayan Kadir Mısıroğlu, gelinen aşamada belli ki AK Parti hükümeti koruması altındadır. Tekirdağ’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıldönümünde Atatürk heykeline yapılan saldırının ardından, Mısıroğlu’nun bu konuşmasına yönelik tepkimi de ortaya koydum.

Çorlu Atatürk Heykeli önünde 13 Kasım 2018 tarihinde yaptığım açıklamada, Türk kimliğinden rahatsız olarak, “Keşke Yunan galip gelseydi, ırk için mi Yunanla dövüştük” diyen Kadir Mısıroğlu’na tepki göstererek, bu zihniyetin Trabzon’da Rum Pontus özlemi içinde olanlarla örtüştüğüne vurgu yaptım. Sözlerim Trabzonlu vatandaşlarıma yönelik bir itham içermemektedir! Kurtuluş Savaşı’nda, Rum Pontuscu zihniyetlere karşı Kuvayı Milliye ile amansızca savaşan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş harcında kan ve ter döken Trabzonlular, Atatürk yolundan ayrılmamıştır!

Kadir Mısıroğlu’nun açıklamaları karşısında üç maymunu oynayanlar, benim sözlerimi çarpıtma yarışına girerek, Trabzonlu vatandaşlarımla şahsımı karşı karşıya getirmek istemektedir. Yunan işgalini savunacak kadar Türk ırkına olan husumetini açık açık ortaya koyan Fesli Kadir Mısıroğlu’nun arkasında durmak ne milli ne yerli bir duruştur! Eğer bir tepki gösterilecekse adresi bellidir! Şeriat istediğini de cümle aleme anlatan Kadir Mısıroğlu, şu anda devletin zirvesinin korumasında olsa da Türk milletinin vicdanında yargılanmaktadır. Kadir Mısıroğlu’na kalkan olanlar, tepki gösterenleri hedef tahtasına alma yarışına girmiştir!

Türkiye’nin 81 ilindeki vatandaşlarımızla Atatürk’e yönelik saldırıları püskürtüp, Cumhuriyet’i koruyacağız. "

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler