CHP Karadeniz'e çözüm sürecini sordu

 Çözüm sürecine destek olmaması nedeniyle eleştirilen CHP'nin 'sivil toplum faaliyet raporunda' önemli bir tespit yer aldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap tarafından hazırlanan raporda, "Toplumsal barış ve anayasa değişiklik çalışmaları konusund

CHP Karadeniz'e çözüm sürecini sordu

 

Çözüm sürecine destek olmaması nedeniyle eleştirilen CHP'nin 'sivil toplum faaliyet raporunda' önemli bir tespit yer aldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap tarafından hazırlanan raporda, "Toplumsal barış ve anayasa değişiklik çalışmaları konusunda partimizin düşünceleri topluma yeterince yansımamıştır" denildi.
 
Raporda, parti içindeki farklı seslerin parti görüşleri gibi algılandığına işaret edilirken Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşulmamasına ilişkin disiplin uyarısına destek verildi: "Son günlerdeki parti içi uyumu ve disiplini sağlayan tek ses uygulamamız çok olumlu karşılanmıştır."
 
CHP KARADENİZ'E BARIŞ SÜRECİNİ SORDU
 
Raporda, akil insanların çözüm sürecine ilişkin temasları sırasında tepkilerin yaşandığı Karadeniz ile ilgili alan çalışmasına da yer verildi.
 
Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'de sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, il ve ilçe örgütleri ile seçmenlerle yapılan temasların sonuçları aktarıldı.
 
CHP, Karadeniz'de özellikle çözüm süreci ve CHP'den beklentilerin ne olduğunu araştırdı.
 
Partinin bir an önce seçim çalışmalarına başlaması gerektiği vurgulanırken, "Seçmen ve örgütlerimiz ile iletişim düzeyimiz yeniden ele alınmalıdır. Bu konuda ivedilikle tedbirler alınmalıdır. Ayrıca, iletişimimizi güçlendirmek için alınacak aksiyonlar konusunda profesyonel destek konusu da değerlendirilmelidir" denildi.
 
SEÇİM BİLDİRGESİ AÇIKLANMALI
 
Raporda, "Seçim bildirgemizin, en geç seçimlerden dört ay önce hazırlanmasında ve sunulmasında ciddi yarar görülmektedir. Bildirgemizin de birebir iletişimle partililerimize ve seçmenlerimize aktarılması için zamana ihtiyaç olduğundan bu konudaki çalışmalara da hız verilmesi gerekmektedir" ifadeleri kullanıldı. Karadeniz ile diyaloğun kalıcı hale dönüşmesinin öneminin de altı çizildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler