Bakan Soylu'dan İstanbul'a kayyum açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul hakkında kayyum açıklaması yaptı

Bakan Soylu'dan İstanbul'a kayyum açıklaması

Haber61 Haber Servisi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik  hafta içerisinde bahsettiği kayyum ifadelerine açıklık getirdi.

Soylu şöyle konuştu;

İstanbul, haziran ayında bir karar vermiştir. Vatandaşlar bir kişiye görev vermiştir. Belediye başkanı ihtiyaçların karşılanması için seçilir, büyük sözler kullanması için, ülkeyi yönetmesi için seçilmez. Belediyeler önemli işlerdir. Türkiye meselelerine hevesli olabilirsiniz. Siyasi hedefleriniz de olabilir. Ama önce işinizi yapacaksınız.

Biz, görevden alınan belediye başkanlarının terör nedeniyle alındığını söyledik. "16 Milyon kişinin selamını getirdim" diyorsunuz, ben İstanbul seçmeniyim böyle bir selam göndermedim. Terörist cenazesine katılana selam göndermem. Bu belediye başkanının yapacağı işlerin üstündedir. Bunu ben değerlendirmem, seçmen değerlendirir.

Biz orada teröre karşı mücadele ortaya koyuyoruz. Terörü cesaretlendirecek adımlar atanı da uyarırım. Terör örgütünün görev verdiği kişilere moral verenleri bırakın da uyaralım.

Muhtarlığın kendi kuralları yasası var, belediye başkanının kendi kuralları yasaları var, vali,bakan, kaymakam vs. biz de değerlendirmelerimizi buna göre yaparız. Ankara veya İstanbul'a kayyum atanması için terörle ilgili bağlantılarının olması lazım. Kayyum atanması söz konusu değil. Bu terörle ilgili bir meseledir. Sizin terörle ilgili bağlantınız varsa gereken yapılır. 

Bunu şunun için gündeme getiriyorlar, Diyarbakır, Van ve diğerlerini kurtarabilmek içindir. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset