Avni Aker'in yerine "Millet Bahçesi" mi yapılacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken açıklama

Avni Aker'in yerine "Millet Bahçesi" mi yapılacak?

Haber61 Haber Servisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam TRT'de gerçekleştirilen özel yayında önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, gelecek dönemde Türkiye'de bir çok noktada "Millet bahçesi" adıyla yeşil alanlar oluşturulacağını söyledi. Bu alanlar için yeni stad yapılan illerdeki eski stadların yerlerini işaret eden Erdoğan, böylece Trabzon'da da heyecan uyandırdı. Erdoğan açıklamasında bazı illeri sayarken Trabzon'u saymasa da söylediği şartlara uyan Trabzon'a da bu projenin yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor.

"Millet Bahçesi" projesiyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Biz çevreciyiz. Bugüne kadar biz diktiğimiz ağaçlarla milyarlarca ağaçlarla nam salmış bir iktidarız. Yeni bir adım daha atacağız. Bazı illerimizde millet bahçeleri kuracağız. Örneğin Konya'da Konya stadı vardı. Onun yerine millet bahçesi. Aynı şekilde Eskişehir. Eski stadın olduğu yere biz şimdi millet bahçesi kuracağız. İstanbul'da öyle. En büyük müjde bu. Atatürk havalimanı millet bahçesi olacak. 29 Ekim'de havalimanı açılacak. Mevcut Atatürk havalimanında da millet bahçesi haline getireceğiz.  Şu anda animasyon çalışmaları yürüyor. Buradaki 29 Ekim'deki açılışla beraber çalışmalar başlayacak. Belli bir süre alır. Ankara, Gaziantep'de de öyle. Birçok yapılmış olan stadları onların eski stadlarını bunlara dönüştürelim diyoruz. Yemyeşil halkımızın gidip geleceği yerler olsun. İstanbul'da Maslak'ta bir yer var. Orayı da millet bahçesine dönüştüreceğiz. Halk gitsin gelsin bunlara ihtiyaç var. " ifadelerini kullandı.

AVNİ AKER STADININ ALANI BEKLEMEDE

Trabzon'da Akyazı Stadı yapılırken diğer taraftan da Avni Aker Stadı yıkılmış ancak yerine ne yapılacağı kesinleşmemişti. Hala kesin bir projesi olmayan Avni Aker Stadı'nın bulunduğu alanda, Erdoğan'ın diğer illeri örnek vererek söylediği gibi "Millet Bahçesi" projesi yapılıp yapılmayacağı şimdiden merakla bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset