İstanbul'da yağış felaket getirdi!

Kentte gece saatlerinden itibaren etkili olan sağanak nedeniyle su baskınları yaşanırken, trafik durma noktasına geldi. Aşırı yağış nedeniyle trafikte seyretmeye çalışan kimi metrobüslerin içine su doldu, bazı metro duraklarını su bastı.

İstanbul'da yağış felaket getirdi!

İstanbul'da gece saatlerinden itibaren etkili olan ve sağanağın, öğlen saatlerinde etkisini artırıp, akşama kadar fırtına şeklinde devam etmesi bekleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin açıklamasında göre, son meteorolojik verilere göre metrekareye 65 kilogram yağış düştü. Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, yaşanan eflaketin afet olduğunu söyledi. 


İstanbul'da gece saatlerinden itibaren etkili olan gök gürültü kuvvetli sağanak, başta trafik olmak üzere yaşamı olumsuz etkiliyor. 

Yağış nedeniyle trafik durma noktasına geldi. Yollarda meydana gelen su birikintisi nedeniyle araçlar ilerleyemezken, bir çok araç yolda kaldı. Şehrin ana arterlerinde trafik tıkanırken, toplu taşımda da kent genelinde aksama yaşanıyor.

Şehirde birçok kavşak ve viyadük sular altında kalırken, aşırı yağış nedeniyle trafikte seyretmeye çalışan bazı metrobüslerin içine su doldu, kimi metro, metrobüs, duraklarını su bastı.

Ayrıca kentte hava ulaşımında da aksamalar yaşanıyor. 

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan: "Bu bir afettir. Ulaşılamayan kimse yok. Hasar tespit edilince zarar karşılanacak. Avrasya Tüneli kısa sürede trafiğe açılacak" açıklaması yaptı.

İstanbul'da yağış felaket getirdi!

SİLİVRİ'DE İNSANLAR BOTLARLA KURTARILIYOR

İstanbul'da en fazla yağışı Silivri aldı. Yolları basarken oluşan sel nedeniyle Gümüşyaka'da çok sayıda kişi evlerinde mahsur kaldı. Mahsur kalanları itfaiye botlarla kurtarmak için çalışma başlattı.

METREKAREYE 65 KİLO YAĞIŞ! 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi  kentte  etkili olan yağış ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada  son meteorolojik verilere göre metrekareye 65 kilogram yağış düştüğü ve yağışla beraber saatte rüzgarın hızı 70-80 km-s kadar çıktığı belirtirken şunlara değinildi;

"İstanbul’da sabah 07.00 sıralarında başlayan yağış şehri etkisi altına aldı. Son meteorolojik verilere göre metrekareye 65 kilogram yağış düştü. Yağışla beraber saatte rüzgarın hızı 70-80 km-s kadar çıktı. Yağışlar Silivri Büyükçekmece Başakşehir Üsküdar, Şişli, Fatih, Bakırköy bölgelerinde etkili oldu. Yağışlar şu sıralarda şehir merkezinde etkisi azaltırken Karadeniz sahillerinde etkili oluyor. İBB ekipleri alarma geçti. İtfaiye  Yol Bakım Onarım Daire Başkanlığı, İSKİ, İstaç ekipleri su baskını olan bölgelerde çalışlaşmalarını sürdürüyor. Trafikle aksamalar meydana gelirken bazı metro seferler geçici olarak durduruldu.  

18.07.2017 10:30 itibariyle raylı sistem hatlarından; M1 hattında Yenikapı – Bakırköy istasyonları arasında sefer yapılamıyor. Otogar – Kirazlı / Bakırköy- Havalimanı arasında sefer yapılabilmektedir. T1 hattının tamamında sefer yapılamıyor. T3 hattının tamamında sefer yapılamıyor. Eyüp- Pierloti teleferik hattında sefer yapılamıyor. Taksim İstasyonu Gezi Parkı çıkışı yolcu alımına kapatılmıştır. Diğer girişlerden yolcular istasyona girebilmektedir. T4, M3, M2, Füniküler, Maçka teleferik hatlarında herhangi bir sefer aksaması yoktur."  



VALİLİK'TEN UYARI

İstanbul Valiliği, devam edecek olan şiddetli yağış için açıklama yaptı. Valilik, yoğun yağış nedeniyle ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için zorunlu olmadıkça özel araçlarla trafiğe çıkılmaması konusunda vatandaşları uyardı.

İstanbul'da yağış felaket getirdi!
 

UÇUŞLAR DA ETKİLENDİ

Atatürk Havalimanı'nda uçak seferleri de olumsuz etkilendi. Kötü hava koşullarına ve yıldırımlara neden olan elektrik yüklü bulutlara yakalanmak istemeyen pilotlar, şiddetli yağışların olduğu saatlerde Atatürk Havalimanı'na iniş için yaklaşma yapamadı. İnişteki uçaklar havada tur atmak zorunda kalırken kalkış yapacak uçaklarda da yoğunluk oluştu.Uçaklarda gecikmeler meydana gelirken iniş ve kalkış pistleri değiştirildi.


METROLAR GÖL OLDU, SEFERLER İPTAL

Metro durakları ve metrobüs yolları da sağanak yağışın getirdiği taşkınlardan etkilendi. Yollar adeta göle dönerken, metro duraklarının içleri ve metrobüs yolu da adeta göle döndü. Birçok metro seferi de yoğun yağıştan dolayı iptal edildi. Aşırı yağış nedeniyle Gayrettepe Metro İstasyonu sular altında kaldı. Merdivenlerden akan yağmur suları, istasyonda bulunan vatandaşlara zor anlar yaşattı. 


İstanbul'da yağış felaket getirdi!
 

AVRASYA TÜNELİ KAPATILDI

Aşırı yağışın ardından Avrasya Tüneli Anadolu-Avrupa Yönü olumsuz hava koşulları nedeniyle geçici süreyle trafiğe kapatılırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından da kentin serin ve yağışlı havanın etkisi altında olduğu belirtilerek, fırtına şeklindeki yağışların sel ve su baskınlarına neden olabileceği uyarısı yapıldı.

Yağışın öğlen saatlerine doğru kent genelinde etkisini artırması ve akşam saatlerine kadar fırtına eşliğinde devam etmesi ve metrekareye 30 ila 65 kilogram yağışın düşmesinin beklendiği bildirildi.



İstanbul'da yağış felaket getirdi!
İstanbul'da yağış felaket getirdi!





 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler