Afyon'da hastanede yangın paniği

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde yangın çıktı

Afyon'da hastanede yangın paniği

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nin bodrum katında elektrik panolarının bulunduğu kısımda çıkan ve hastane içerisinde paniğe neden olan yangınla ilgili hastane yönetiminden açıklama yapıldı.

Hastane binasının Kan Alma Servisi gibi ünitelerinin bulunduğu bodrum katta elektrik panolarının birindeki çıkan arızadan kaynaklanan yangında duman kısa sürede alt katlar ile birlikte bodrum ve 1. kattaki servisleri kaplayarak paniğe neden olmuştu. Yangında polikliniklerde muayene için bekleyen hasta ve yakınları görevliler ile birlikte bina dışına çıkarılarak tahliye edilmişti.

Yangının ardından bir açıklama yapan Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve yönetici vekili Üroloji Uzman Doktor Hazım Bozca, yangının hastanenin ana elektrik odasındaki bir panelde çıktığını ve ardından alarm verildiğini söyledi. Bozca, “Gerekli müdahale hastane ekibi tarafından yapıldı. Yangın çıkar çıkmaz hastane ekibince kontrol altına alındı. Şu an için hastanede herhangi bir hasta mağduriyeti yaşanmamaktadır. Hizmetine aynen devam etmektedir. Duman tahliyesi yapılmakta hastanede şu anda. Herhangi bir riskli durum mevcut değildir. İtfaiye müdahale etmedi bizim ekiplerimiz yangına anında müdahale etti. Alam verilince haber 110’ana da gitti. Yangın zamanında söndürdü. Zaten bir elektrik panelinde sıkıntı vardı. Başka bir yerde sıkıntı yoktu. Hasta nakli olmadı şu an için servislerde ve yoğun bakımda yatan hastalarda herhangi bir risk teşkil eden durum yok. Bütün sağlık personeli görevinin başında herkes hizmetine devam etmekte şu an için bir sıkıntı yok yangının ardından UPS’ler devreye girdi. Aşağıda çalışmalar hızla devam etmekte. Herhangi bir sıkıntı yaşamayacağız. Paneldeki arıza ile ilgilide gerekli inceleme başlatılacak ve nedeni belirlenecek” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler