Şanlıurfa'da hasarlı 7 katlı bina yıkıldı

Şanlıurfa'da depremde ağır hasar alan 7 katlı bina çöktü! Enkazda birilerinin olup olmadığı araştırılıyor.

Şanlıurfa'da hasarlı 7 katlı bina yıkıldı

Şanlıurfa'da depremde ağır hasar alan 7 katlı bina çöktü. Ekipler enkazda birilerinin olup olmadığını araştırıyor. Şanlıurfa Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, "Ağır hasarlı olduğu için boşaltılan bir binaydı. Enkazdan ses alındı, çalışmalar sürüyor." ifadelerini kullandı.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık depremlerde etkilenen illerimizden biri de Şanlıurfa oldu. Depremin ardından neredeyse bir ay geçerken bugün Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde ağır hasarlı 7 katlı bir bina çöktü. Binanın büyük bir gürültüyle çökmesinin ardından ortalığı toz bulutu kaplarken, olay yerine çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi. CHP Şanlıurfa İl Başkanlığının da bulunduğu binada tedbir amaçlı hassas dinleme yapıldığı ve arama kurtarma çalışmalarının başlatıldığı öğrenildi.

ENKAZDAN SES ALINDI

Bir kişinin yaralı çıkarıldığı enkazda arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Şanlıurfa Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, "Ağır hasarlı olduğu için boşaltılan bir binaydı. Enkazdan ses alındı, çalışmalar sürüyor." ifadelerini kullandı.

"TÜM EKİPLERİMİZ OLAY YERİNDE"

Öte yandan, olayla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, "Haliliye ilçemizin Atatürk Caddesi üzerindeki ağır hasarlı bir bina yıkılmıştır. Her ihtimale karşı enkaz altındaki arama kurtarma çalışmalarımıza hızla başlamış olup tüm ekiplerimiz olay yerindedir" ifadelerini kullandı.

AFAD: ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI

AFAD'tan yapılan açıklamada "Şanlıurfa'da ağır hasarlı bir binanın çöktüğü bilgisi alınmıştır. Ekiplerimiz hızlıca sevk edilmiş olup arama kurtarma çalışmalarına başlamıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz." ifaleri kullanıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler