| Keşfet
Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Samsun Yayın tarihi: 02 Ağustos 2024 09:13

9 ilde bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı!

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre aralarında Samsun’unda olduğu 9 ilde bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı.

Amasya, Bingöl, Kastamonu, Kütahya, Manisa, Niğde, Mersin, İstanbul ve Samsun illeri hakkında, Cumhurbaşkanı Kararı ile Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

ORMAN SINIRLARI DIŞINA ÇIKARTILDI

Buna göre, Amasya, Bingöl, Kastamonu, Kütahya, Manisa, Niğde, Mersin, İstanbul ve Samsun'da sınır ve koordinatları belirlenen alanların orman sınırları dışına çıkartılmasına karar verildi.

KARARA GÖRE

Orman sınırları dışına çıkartılan alanların iki katından az olmamak üzere devletin hüküm ve tasarrufu altında veya Hazinenin özel mülkiyetinde bulunan taşınmazlardan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) tarafından Orman Genel Müdürlüğüne orman tesis etmek üzere tahsis yapılacak.

Kaynak: AA

Yorumlar (1)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

E
ersan G
1 yıl önce

Kudurmuş insanlar betona daha fazla sarılıyor, devlet te direnemiyor.