Samsun Trabzon arası kaç kilometre? Trabzon Samsun arası kaç saat?

Türkiye’nin iki önemli ili Samsun ve Trabzon arasında yıllardır derin bağlar vardır. 

Samsun Trabzon arası kaç kilometre? Trabzon Samsun arası kaç saat?

Samsun’da çok sayıda Trabzonlu, Trabzon’da ise çok sayıda Samsunlu vatandaş yaşamaktadır. Vatandaşların yaşamlarını sürdürmelerinin yanı sıra Samsun ve Trabzon arasında ticarette üst seviyededir. 

İki şehir arasında her gün binlerce vatandaş kendi araçları, otobüsler aracılığı ile seyahat etmektedir. Ayrıca çok sayıda kişide ticari faaliyetler ve bağlantılar için iki şehir arasında yol katediyor.

Bu iki şehir arasında akrabalık bağları ve ticaretin yanısıra turizm faaliyetleri de ön planda yer almaktadır. Bunun dışında iki şehir arasında çok sayıda öğrenci de bu illerdeki okullarda öğrenim görmektedir. Samsun’da öğrenim gören çok sayıda Trabzonlu öğrenci bulunurken Trabzon’da da çok sayıda Samsunlu öğrenci bulunuyor. 

SAMSUN’DA KAÇ TRABZONLU YAŞIYOR?

Samsun Trabzon arasında uzun yıllardır süren bu etkileşim nüfus sayılarına da yansıdı. Diğer şehirlerden Samsun’a gelip yaşamaya başlayanlar arasında Trabzonlular ikinci sırada yer alıyor. Son verilere göre ilk sırayı 50 bin 799 kişi ile Samsun’un doğu komşusu Ordulular alırken, ikinci sırayı 41 Bin 748 kişi ile Trabzonlular aldı.

SAMSUN TRABZON ARASI KAÇ KM?

Samsun ile Trabzon arasında bu kadar etkileşim varken herkes iki şehrin arasının kaç kilometre olduğunu merak ediyor. Bu konuda arama motorları üzerinde aramalar yapılıyor. Samsun ile Trabzon arası araçla yaklaşık olarak Karadeniz Sahil yolu (D100 / E70) üzerinden 326 kilometre. Samsun’dan Trabzon’a gitmek için sırasıyla, Ordu, Giresun illerini geçmeniz gerekiyor. 

Samsun Trabzon arası kaç kilometre? Trabzon Samsun arası kaç saat?

SAMSUN TRABZON ARASI KAÇ SAAT?

Samsun’dan Trabzon’a kendi aracınızla gitmek isterseniz yaklaşık olarak 4 saat 30 dakika seyahat etmeniz gerekiyor. İki şehir arasında otobüs ile seyahat etmek isterseniz, trafik durumuna ve otobüsün uğrayacağı duraklara bağlı olarak yaklaşık olarak 6 saatlik bir süre gerekecektir. 

SAMSUN TRABZON ARASI OTOBÜS FİYATLARI

Samsun’dan Trabzon’a otobüsle seyahat etmek isteyenler, çeşitli otobüs firmaları ile günde 64 ile 98 arasında yoğunluğa göre değişen seferlerden birini tercih edebilir. Samsun Trabzon otobüs bilet fiyatları ise günümüz şartlarında (03.01.2023) en düşük 150 TL ile en yüksek 200 TL arasında değişmektedir. 

ŞEHİR İÇİ ULAŞIMLAR

Samsun’dan Trabzon’a gidecekler için otogardan yaklaşık 2 kilometre mesafedeki Trabzon şehir merkezine ulaşım yolcu servisleri, taksiler, otogarın hemen önünden geçen 139A Pelitli, 140A Akyazı, 202 Dörtyol, 203 Akçaabat, 209 Akçaköy, 210 Yıldızlı, 250 Afşin, 277 Beşikdüzü, 326 Karaçam, 402 Hayrat, 426 Köprübaşı, 451 Maçka, 476 Of ve 601 Yorma belediye otobüsü ve dolmuşlarla kolayca sağlanabilir. Trabzon otogarı Havalimanına 6 kilometre, Limana ise 1 kilometre mesafededir. Trabzon’dan Samsun’a gidecekler için ise yine firmaların yolcu servisleri, otogarın hemen yanındaki otobüs durağından kalkan 24, 25 ve E5 Ekspres otobüs hatları, Minibüs ve taksilerle istedikleri yerlere kolayca ulaşabilirler. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler