Mobil İmmun Plazma bağış araçları İstanbul ve Trabzon'da devrede!

Kan bağış araçları mobil immun plazma bağış araçlarına dönüştürüldü. Araçlar ilk olarak İstanbul ve Trabzon'da bağış toplayacak

Mobil İmmun Plazma bağış araçları İstanbul ve Trabzon'da devrede!

Haber61 Haber Servisi

Koronavirüs hastaları için önemli tedavi yöntemi olarak kabul edilen immun plazma tedavisi için artık plazmalar mobil bağış araçlarıyla toplanacak.

İLK OLARAK İSTANBUL VE TRABZON



Üzerinde İmmun Plazma Bağışınla İnsanlık Kazanacak mesajı yazan mobil immun plazma bağış araçları ilk olarak salgının yoğun görüldüğü belirtilen İstanbul ve Trabzon’da hayata geçecek.
Mobil İmmun Plazma bağış araçları ile koronavirüse yakalandıktan sonra tedavi görerek iyileşmiş ve iyileşmesinin ardından 14 gün geçmiş kişilerin plazmaları toplanacak ve koronavirüs hastalarının tedavisinde kullanılacak.
Mobil İmmun Plazma bağış araçları İstanbul ve Trabzon'da devrede!
İçerisinde 3 bağışçının aynı anda plazma bağışı yapabileceği sistem bulunan mobil immun plazma bağış araçlarında Kızılay yetkilileri bağış yapmaya uygun olanların plazmalarını toplayacak. Mobil İmmun Plazma bağış araçları ile bağış yapan vatandaşların sayısının arttırılması hedefleniyor. Bağışçılar pazartesi gününden itibaren bağış yapabilecek. İlerleyen günlerde mobil immun plazma araçlarının sayısı da arttırılarak salgının yoğun olduğu illere gönderilecek.

İmmun plazma tedavisi geçtiğimiz günlerde başlamış ve hastaların iyileştiği gözlemlenmişti. Bu nedenle immun plazma bağışının hayati derecede önemli olduğu ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Sağlık