Artık insülin iğnesini unutun

İnsülin kullanan diyabet hastalarına umut veren bir buluş Sydney'den geldi. İnsülinin nasıl işe yaradığını moleküler düzeyde inceleyen Avustralyalı bilim adamları yeni bir tedavi ile artık her gün insülin iğnesi vurulmasına gerek kalmayacağını belirtti.Av

Artık insülin iğnesini unutun

İnsülin kullanan diyabet hastalarına umut veren bir buluş Sydney'den geldi. İnsülinin nasıl işe yaradığını moleküler düzeyde inceleyen Avustralyalı bilim adamları yeni bir tedavi ile artık her gün insülin iğnesi vurulmasına gerek kalmayacağını belirtti.

Avustralyalı bilim insanları yeni buluş ile yeni tedaviler yaratabileceklerini açıkladılar.
 
Glükozun nasıl kana karıştığı, enerji olarak kullanılmasını tetiklediği ve  insülin hormonunun da nasıl hücre yüzeyine bağlandığı atomik detaylarıyla ilk defa incelendi.
 
Araştırmayı yürüten Mike Lawrence 20 yıldan fazla bir süre güçlü x-ray ışınları üzerinde çalışılmasının daha yeni ve etkili diyabet tedavilerinin yaratılmasını sağlayabileceğini söyledi.
 
HER GÜN İĞNE VURULMAYACAK
 
Nature isimli bilimsel dergide yayınlanan açıklamalarda, Lawrence insülin ve reseptörü arasında, hücre yüzeyinde gerçekleşen "moleküler tokalaşmayı" meydana çıkardıklarını belirtti.
 
Lawrence, bu araştırmayla hiç insülin üretmeyen pankreasın veya bunu kullanamayan vücutta insülinin hücreleri nasıl etkilediğini anladıklarını açıkladı: "Bu araştırma ile insülin her gün iğne vurulmadan verilebilecek. Yada uzun süre vücutta aktif olabilecek bir insülin tedavisi sağlanabilecek."
 
ALZHEIMER'A DA UMUT OLABİLİR
 
Uzmanlar bu araştırmanın Alzheimer ve kanser gibi, insülinin rol oynadığı diğer hastalıkların tedavisinde de etkili olabileceğini belirtti.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler