Ramazan’da Trabzon’da yapılacak etkinlikler neler? Camiilerin programları belli oldu

Ramazan ayında Trabzon’daki camiilerin etkinlik programları belli oldu.

Ramazan’da Trabzon’da yapılacak etkinlikler neler? Camiilerin programları belli oldu

Ramazan ayının gelmesiyle Trabzon’daki camiilerin programları belli oldu.

Trabzon İl Müftülüğü tarafından teması “Ramazan ve Dayanışma” olarak belirlenen Ramazan ayının programı yayınlandı.

Trabzon İl Müftülüğü’nün yayınladığı mesajda şu ifadeler yer aldı:

Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennemden kurtuluş ayı olan bir Ramazan ayına daha kavuşmanın huzur ve mutluluğunu yaşamaktayız. Ancak bu yıl ki Ramazan ayına 06 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketinin hüznü içerisinde girmekteyiz. 22 Mart Çarşamba günü kılacağımız ilk teravih namazının ardından 23 Mart Çarşambayı Perşembeye bağlayan gece kalkacağımız ilk sahurla bu mübarek aya girmiş olacağız.

Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından bu yıl Ramazan ayı teması "Ramazan ve Dayanışma" olarak belirlenmiştir.

Bu tema camilerimizde hocalarımız kamuoyunda basın yoluyla halkımıza anlatılacaktır.

Ramazan ayı boyunca camilerimizde icra edilmek üzere, özel vaaz ve irşat programları hazırlanmıştır.

Kredi Yurtlar Kurumuna ait 5 yurtta depremzede kardeşlerimiz misafir edilmektedir. Ramazanda, müftülük olarak depremzede misafirlerimize yönelik vaaz, teravih namazı, mukabele ve manevi danışmanlık vb. hizmetler sunmak amacıyla her yurtta kadın-erkek din görevliler görevlendirilmiştir.

15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda bulunan Aile ve Dini Rehberlik Büromuzda kadın uzman vaizlerimiz tarafından dini danışmanlık hizmeti verilecektir.

"Alo 190 Dini Bilgilendirme Hattı"na gelen sorulara cevap vermek amacıyla Ramazan ayı boyunca haftanın 7 günü 11.00-22.00 saatleri arasında personel görevlendirilmiştir.

Diyanet TV'de yayınlanan programlar ile Ramazan ayı ihya edilecektir.

Yerel TV / radyo kanalları, yazılı basın ve dijital platformlar/sosyal medya araçları vasıtasıyla ve yüz yüze yürütülen irşat faaliyetlerinde "Ramazan ve Dayanışma" konusu kapsamlı bir şekilde ele alınacaktır. Belirlenecek olan "Kardeş İl" programı çerçevesinde karşılıklı olarak vaaz ve irşat programları yapılacaktır. "Cuma Geceleri Ailece Camide Buluşuyoruz" projesi kapsamında aile fertleri teravih namazına davet edilerek, ailelerin camiyle olan irtibatları canlı tutulacak.

Ramazan ayı münasebetiyle camilerimiz ve müştemilatı ile ilgili bakım, onarım ve temizlikleri konusunda gerekli tedbirler alınmıştır.

Şehit Gazi ailelerine, yaşlılara, sevgi evlerindeki yetim çocuklarımıza, göçmenlere, emekli personelimize, cezaevlerindeki hükümlü ve tutuklulara, ilimizde bulunan depremzedelere yönelik iftar programları yapılacaktır.

Ortahisar İlçemizde 8 camimizde ve diğer tüm İlçelerimizde belirlenen camilerde hatimle teravih namazı kılınacaktır.

Hacıkasım, 1 Nolu Beşirli Eyüpoğlu, Çukurçayır Muradiye, Erdoğdu Mahallesi Merkez, Kunduracılar Caddesi Medine Vafki Mescidi, Hacı Bayram Kur'an Kursu Camii, ve Çömlekçi Hüsnü Göktuğpaşa Camiinde hatimle teravih namazı kılınacaktır.

Ayrıca Trabzon İlimizde bulunan tüm camilerimiz Kadir Gecesi sabaha kadar açık bulundurulacak, belirlenen camilerde itikafa girilecektir.

Bütün camilerimizde ve Kur'an Kurslarımızda mukabele okunacaktır.

"Büyüklerimiz Küçüklerle İft(ih)ar Ediyor" projesi kapsamında müftülüğümüz öncülüğünde sosyal hizmet kurumlarında kurum bakımı altında olan çocuklara, huzurevi sakinlerine iftar programı gibi faaliyetler gerçekleştirilecektir.

Büyükşehir Belediyemizle birlikte yapılan çalışmalar neticesinde yurtiçi ve yurt dışından seçkin hafızların katılımıyla Ortahisar İskenderpaşa Camii, Mehmet Akif Ersoy Camii, Çukurçayır Mısırlı Dede Camii, Arsin Merkez Ulu Camii ve Akçaabat Söğütlü Ulu Camileri'nde Kur'an Ziyafeti programları düzenlenecektir. 2023 Yılı Fitre Miktarı 70 TL olarak belirlenmiştir.

Ramazan ayının, ülkemiz, İslam âlemi ve insanlık için hayırlara vesile olmasını; bu mübarek ayın ibadet, kulluk, salih amellerle en güzel bir şekilde değerlendirilerek Allah'ın affina mağfiretine mazhar olmasını Yüce Mevla'dan niyaz eder; bütün halkımızın Ramazan-1 Şerif-ini tebrik ederim.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler