Ozan'a Hayat Verecek İspanyol

İspanya'da yaşayan 2 yaşındaki bir kız çocuğuna ait kemik iliği nakledildi.

Ozan'a Hayat Verecek İspanyol


Vücudun gerekli enzimleri üretmemesi sonucu ortaya çıkan fukosidoz hastalığı nedeniyle iki kardeşini kaybeden 3 yaşındaki Atilla Ozan Yıldırım'a, İspanya'da yaşayan 2 yaşındaki bir kız çocuğuna ait kemik iliği nakledildi. Hastalık nedeniyle yürüyemeyen ve konuşamayan minik Ozan, vücudun ilik üretmeye başlamasıyla birlikte yaşama dönecek.

İlk çocukları Mustafa'yı 7 yaşında, kızları Hilal ise 11 yaşında aynı hastalık nedeniyle kaybettiklerini belirten baba Okan Yıldırım ise, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Çocuk Kök Hücre Transplantasyon Ünitesi'nde tutulan oğlunun yaşaması için büyük mücadele verdiklerini söyledi.

İspanya'dan gelen iliğin 6 Temmuz'da gerçekleştirilen operasyonla oğluna nakledildiğini anlatan Yıldırım, Oğlumdan bir yıl sonra doğan İspanyol bir kız çocuğu, bize umut oldu.

 Artık İspanya'da da bir çocuğum var. Eğer oğlum sağlığına kavuşursa bu aileye ulaşıp Türkiye'ye davet etmeyi istiyorum dedi. Minik Ozan'a kemik iliği naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Volkan Hazar ise, Vücudun ilik üretip üretmediği bir süre sonra belli olacak diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık