Osmaniye’de orman yangını!

Osmaniye'de meydana gelen orman yangınında tahmini 5 hektarlık alan zarar gördü. Gece geç saatlerde söndürülen yangın alanında soğutma çalışmaları devam ediyor.Akşam saatlerinde Osmaniye merkeze bağlı Dereli köyünün Amanos Dağları eteklerindeki Davlumbaz

Osmaniye’de orman yangını!

Osmaniye'de meydana gelen orman yangınında tahmini 5 hektarlık alan zarar gördü. Gece geç saatlerde söndürülen yangın alanında soğutma çalışmaları devam ediyor.

Akşam saatlerinde Osmaniye merkeze bağlı Dereli köyünün Amanos Dağları eteklerindeki Davlumbaz mevkiinde henüz bilinmeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Yangın, rüzgarında etkisiyle büyüyerek devam etti. Alevlerin hızla yayıldığı yangına, Osmaniye Orman İşletme Müdürlüğü ve Osmaniye Belediyesi itfaiye ekiplerinin yanı sıra Adana, Kozan, Kadirli, Düziçi ve Erzin Orman İşletme Müdürlüğü itfaiye araçları, arazözler ve iş makinaları da katıldı.

Yangında yaklaşık 5 hektar kızılçam ormanı ile civardaki zeytin bahçelerinin de zarar gördüğü bildirildi. Yangın şiddetli rüzgar nedeniyle yayılırken söndürme çalışmaları güçlükle devam etti. Çalışmalara çok sayıda köylü vatandaşta destek verdi. Gecenin geç saatlerinde kontrol altına alınan yangın alanında soğutma çalışmaları devam ediyor.

Yangına kısa sürede müdahale edilmesi ile büyük bir zararın önüne geçildiğini ifade eden yetkililer, arazinin sarp ve çukurlarla dolu olması nedeniyle, meydana gelen zararın gece tam olarak tespit edilemediğini gündüz yapılacak inceleme ile zararın daha net olarak tespit edilebileceğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler