Ortahisar’dan deprem bölgelerine yardım eli!

Ortahisar Belediyesi depremle sarsılan bölgelere yardım malzemesi gönderme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Ortahisar’dan deprem bölgelerine yardım eli!

Trabzon'un Ortahisar Belediyesi depremle sarsılan bölgelere yardım malzemesi gönderiyor. Vatandaşlar tarafından belediyeye ulaştırılan yardım malzemeleri tırlara, kamyonetlere ve yüklenerek AFAD ile koordineli bir şekilde deprem bölgelerine gönderiliyor.

Yardım (7)

“PERSONEL VE İŞ MAKİNESİ DESTEĞİ”
Diğer yandan Ortahisar Belediyesi arama-kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarına destek olmak için Fen İşleri Müdürlüğü’nün iş makinelerinin yanı sıra çok sayıda personeli de deprem bölgelerine gönderdi. Ortahisar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne vatandaşlar tarafından ulaştırılan eldiven, mont, bot, bere, tüplü katalitik soba, tüp, yatak, battaniye, powerbank, gıda kolisi (konserve), temizlik hijyen malzemesi, kışlık giysi, çocuk bezi, çocuk maması vb. malzemeler, depremden en çok etkilenen Adıyaman, Kahramanmaraş, Adana, Malatya gibi illere gönderiliyor. Yardım çalışmalarına destek olmak ve olası müdahalelere karşı da 10 adet tır ile 3 adet açık kasa tır ise hazırda bekletiliyor. 

Yardım (5)

“TÜRK MİLLETİ KENETLENDİ”
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç; Doğu, Güneydoğu ve güney illerinde çok geniş bir coğrafyanın depremden etkilendiğini belirterek bütün vatandaşları deprem bölgelerine yardıma çağırdı. Türkiye’nin bir bütün olarak yardımlaşma ve dayanışmaya en çok ihtiyaç duyduğu zaman dilimde olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, “Depremin duyulduğu ilk andan itibaren Türk milleti kendinden beklenen bir şekilde birlik ve beraberlik ruhuyla adeta kenetlendi. Yediden yetmişe bütün vatandaşlarımız deprem bölgelerine yardım için seferber oldu. Yaşlılar, gençler ve çocuklar deprem bölgelerinde en çok ihtiyaç duyulan gıda, beslenme ve giyim malzemelerini depremzedelere ulaştırmak için olağanüstü bir gayreti ortaya koydu. Sivil toplum örgütlerimiz, devletimiz bütün kurum ve kuruluşlarımız yaralarımızı sarmak için koordinasyon içinde çalışmalarına devam ediyor. Depremin bütün olumsuz etkileri ortadan kalkıncaya, yaralarımızı sarıncaya kadar vatandaşlarımızın yardım ve dayanışma faaliyetlerini aralıksız sürdürmesi çok önemli. Durumun hassasiyeti nedeniyle bütün vatandaşlarımızdan yardımlaşma ve dayanışma faaliyetlerini maddi ve manevi olarak sürdürmelerini rica ediyoruz. Ve bütün vatandaşlarımıza da bu gibi tabii afetlerde gösterdikleri hassasiyetlerden ve duyarlılıktan ötürü teşekkürlerimizi eletiyoruz.” dedi. 

Yardım (2)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber