Ortahisar Belediyesi'nin TOKİ'ye ne kadar borcu var? İşte ödeme çözümü

Trabzon'da Ortahisar Belediyesi'nin Şubat ayı meclis toplantılarında TOKİ'ye olan borç gündeme geldi.

Ortahisar Belediyesi'nin TOKİ'ye ne kadar borcu var? İşte ödeme çözümü

Haber61 - Haber Servisi - Okan Çıtlak

Trabzon'da Ortahisar belediyesi'nin Şubat ayı meclis toplantılarında su, ekmek zammı ve Ortahisar belediyesi'nin TOKİ'ye olan borcu konusuldu.

CHP'li meclis üyesi Oktay Söğüt " Geçen yılın mayıs ayında 5 lira 75 kuruş suyumuz artık 9,34 kuruş. Suyumuza yüzde 75 zam gelmiş durumda. Bunlar söylenince diğer büyükşehirler örnek gösteriliyor. Bugün Kastamonu'da 4, lira 25 kuruş.  Bunları görünce Büyükşehir olmasının zararını mı yaşıyoruz. Az kullananın daha az ödediği bir sistemi öneriyorum.

Ekmeğimize de son 2 yılda yüzde 350 zam yapıldı. Vatandaşın en ucuz ekmeğe ulaşması belediyemizin görevidir diye düşünüyorum. Belediyemiz direkt yapmasa da fırıncılara bir yer tahsis ediyor ve biraz fırıncı biraz da belediye katkı sağlanıyor. Bu uygulama yapılacak mı?  Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin TOKİ'ye 51 taksit borcu var deniyor. Bu konu hakkında bilgi alabilir miyiz? " sorularını yöneltti.

Konular hakkında bilgiler veren Ahmet Metin Genç şu ifadeleri kullandı:

2016 yılı 60 milyonluk bir ödeme planını 10 yıl vadeli olarak mutabık kaldık. 28 taksit düzenli olarak ödedik. 51 taksit borcumuz olduğu doğrudur. Kredi kullanmayalım bir parça taşınmazımızı toki ile mahsuplaşabilir miyiz dedik. TOKİ değer biçti az bulduk. Bir kısmını taşınmaz satışı bir kısmını nakit olarak 51 'i yarıya indirebileceğiz. İl bank'ta 1 kredimiz var. Kredi alarak borcu kapatabilirdik. Büyükşehir'den bir devir aldık. Onun satışı ile borçlarımızı ödeyeceğiz. TOKİ'ye borcumuz olduğu için faiz ödemiyoruz. Kredi çekip faiz ödemiyoruz. 

Ekmek ile alakalı doğru bir fikir. Büyükşehir'de gündeme getirelim. Halk ekmek fabrikası kuralım diye bir şey değil. Bu farklı bir fikir. Bu konuda bir çalışma yapalım. 

Su ile alakalı fikrim bellidir. Yıllık belirlenir. Ama meclis o şekilde bilgi verdi. Az tüketen az ödesin fikrinizi de önemsiyorum.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber