Ortahisar Belediye Başkanı Genç faaliyetlerini değerlendirdi

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç projelerini ve faaliyetleri ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Başkan Genç'in açıklamaları şu şekilde:

Bir tarih müzesinin eksikliği vardı. İlk çalışmalarımızda birisinde Trabzon’umuzun 200 yıllık tarihine ait bir kurumsal hafıza altına aldığımız bir tarih müzesi yaptık. Kemeraltında çalışmalarımızı yaptık. İkinci etabı için izinlerimiz alındı. En kısa sürede onu da yapacağız. Belediye binamızı hizmete aldık. Muhtarlık binalarımıza yenilerini ekledik ve bakım gerekenlerin bakımını yaptık. 

Ana ilkelerimizindin biri sosyal belediyecilik anlayışıdır. 3 adet ikram çeşmemizi halkımızın hizmetine sunduk. Acil durumda olan vatandaşlarımızı yalnız bırakmadık. Destekleme ve yetiştirme kurslarımızı göreve geldiğimiz ilk andan itibaren gerçekleştirmeye devam ediyoruz. 1610 öğrencimiz lisans programlarına 2597 öğrencimizde yüksekokullara yerleştirdik. 2873 kursiyerimize meslek edindirme kurslarında eğitim verdik. Kültür ve Sanat faaliyetlerimize önem vererek devam ediyoruz. Devlet Opera ve Balesini 4 yıldız misafir ediyoruz. Türk yıldızları Trabzon’a ağırladık. İzmir’den sonra en fazla katılım olan şehir oldu. Doğu Güneydoğu’da hamsi festivalleri yaptık. Kardeş şehirlerimizle programlar yaptık. Diyarbakır’da fotoğraf etkinliği yaptık.

Ortahisar Belediye Başkanı Genç faaliyetlerini değerlendirdi

Bize emanet olan canlara, sokak hayvanlara sahip çıkmak adına Küçük dostlar kliniğini açtık. Kendi destek hizmetlerimizi fen işlerimizi makine ikmal dairemizi geçen hafta itibariyle hizmete aldığımız Akoluk yerleşkesine taşıdık. Çevre Bakanımız burayı bize devretti. Bizde hızlıca burayı yaparak hizmete aldık.

Turizme katkı sağlamak adına yeni destinasyonlar ve turizm çeşitliliği olarak yaptığımız Trabzon Akvaryumu hizmete aldık. Yerli yabancı turistlerimize güzel bir alan oluşturduğumuzu düşünüyoruz. Tünel Akvaryum ilk yapılan bir uygulama oldu. 193 metre uzunluğunda 16,5 metre genişliğindeki bir tünele şuanda Türkiye genelindeki tüm akvaryumlarda bulunan hayvanların aynısını ziyaretçilere sunduk. Şuana kadar 219 bin 447 kişi Tünel akvaryumu ziyaret etti. 37 bin 781 kişisi yabancı olduğunu belirtelim. 

Ortahisar spor merkezini tadilatını yaparak hizmete aldık. Trabzon’da tenise de çok ayrı bir ilginin de olduğunu gözlemledik ve 4 korttan birini kapalı hale getirerek hizmet vermeye devam ediyoruz. Tarihi çeşmelerimizi yenileyerek hizmete aldık. Hasan Paşa hamamımız var. Valilik tarafından belediyemize devri sağlandı Biz hemen restorasyonunun projesini onaylattık ve çalışmayı başlattık. 4,5 Milyon’luk bir proje. Yüzde 95 oranında tamamlanma sağlandı.

Ortahisar Belediye Başkanı Genç faaliyetlerini değerlendirdi

Bu şehri bir basın müzesini hak eden bir şehirdir. Diyerek, 150 yıllık bir basın geçmişi olan Trabzon’umuzda 10 Ocak’ta basın müzemizi hizmete alacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Trabzon’u 1. Ziyaretinde bir nutku var. Bu nutku anıt eser haline getirerek meydan parkında İlelebet gençlerimizin çocuklarımızın vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Akyazı ve Sayvan mahallelerimizde iki kütüphaneyi hizmete aldık. Ama geçtiğimiz dünlerde dijital kütüphanemizi hizmete aldık. 26 Bin kitaba bir sistem üzerinden erişme imkanı sunan bir düzenlemeyi hizmete aldık. 

Boztepe yürüyüş platformu ve seyir terası projemiz vardı. Turizm alanı olarak yapılan, şehrimize gelen turistlerin şehrimizde kalma süresini artırmak için bu projeleri yapıypruz.1 km’lik yürüyüş yolu, cam teras seyri terası ve daha birçok özelliği ile hizmete alacağız. Yaklaşık 21 Milyon TL’lik bir proje. 

En mutlu köy projemiz var. Şehrimizde yaşayan engelli vatandaşlarımızı doğa ve toprakla buluşturma amacı ile yola çıktığımız bir proje. İçinde 3 atölye bir rehabilitasyon merkezi, 4 sera ve kümes hayvanlarının bulunduğu alanı en mutlu köy olarak tamamladık. Birinci etabı tamamladık. Yakında hizmete alacağız. İkinci etabını ise önümüzdeki ay ihalesini yaparak yapımına başlayacağız. 

Ortahisar Belediye Başkanı Genç faaliyetlerini değerlendirdi

Ekopark özellikli olmak üzere Çukurçayır’da doğa parkı yüzde 85 tamamlandı. Bu yılın ilk yarısında inşallah hizmete alacağız. Erdoğdu mahallemizde Karayolları genel müdürlüğünden bir alanı Belediyemize devrini sağladık. İhalesini yaptık. Fiilen tamamlandı. Ufak eksiklerini tamamladığımızda 14 Mart itibariyle Sağlıkçılar parkımızı hizmete almak istiyoruz. Pandemi ile en önde mücadele eden sağlıkçılarımıza atfen burayı yaptık. Sağlık şehitlerimizin isimlerini de orada yaşatacağız. Afet Eğitim parkını yaptık. Afetlere küçük yaşlardan itibaren hazırlanmak için hizmete alıyoruz. Bulduğumuz her boş toprağa fidan diktiğimizi, kendi bitki, fidan eğitim merkezimizde var. 95 bin 308 fidanı toprakla buluşturduk. Semt sahalarımızın yenilenme çalışmalarımızı yaptık. Çağlayan’daki sahamızı hizmete aldık. Yavuz Selim sahamızı daha modern hale getirmek için çalıştık. Tribün kapasitesini arttırdık. Karlık mahallemizde bir saha yaptı. Soğuksu mahallemizde spor temalı bir parkımızı hizmete alacağız. 

Kadın konuk evimizin binasını biz yaptık ve Aile sosyal politikalar müdürlüğümüze devrettik. Engelli derneklerimizi bir çatı altında toplama adına Ortahisar belediyemizin yanında bir alanımızı onların hizmetine sunduk.

Temizlik yönetimimiz adına yer altı konteynırlarımızın sayısını arıtmaya çalıştık. Atık ayrıştırma konteynerimizi de koyuyoruz. Atıkları kaynağında ayrıştırdığımızda sonraki yönetim çok kolay oluyor. Geçit mahallemizde kara salyangozu yetiştirme çiftliğimiz var. Kendi fidanımızı yetiştirme aşamasında üretim çiftliğimiz var. Tarımsal faaliyetlere destek verdik. Tarım müdürlüğümüzü kurduk. Tarımsal getirisi olan ürünlere katkı sağlarken, katma değeri olan tarımsal ürünlerle ilgili destek olmaya devam ediyoruz. 

Ortahisar Belediye Başkanı Genç faaliyetlerini değerlendirdi

Kitap güleri etkinliğimiz vardı. Beklediğimizden çok ilgili gördü. Biz fala okuyan bir toplum değiliz ama gençlerimizin okuma sevgisini görmek bizi mutlu etti. Toplamda 9-10 günü bir zam içinde 22 Bin 770 kişi ziyaret etmiş. Bunu çok önemsiyoruz. 

Gençlerle toplantılar yaptık ve hizmet alma algısını yönetmeye çalıştık. Gençlerimizin tespit ettikleri sorunlara ve kamunun yararına olmak üzere birçok alan duyarsız kalmadıklarını çözüm ürettiklerini ve bizden daha ileri olduklarını gördük. Turizmden eğitime, güvenlikten sosyal yardıma göçmenlerin durumuna ve spor alanlarının öne çıktığı güzel bir çalışma yaptık.

Belediyelerin doğrudan teknoloji ile alakası sorulabilir ama savunma alanında yaşanan gelişmeler ışığında teknolojinin ne ifade ettiğinin hepimiz farkındayız. KTÜ’de çok iyi cevval gençler var. Pırıl pırıl gençler geliyor. Onların kurdukları teknoloji kulüplerini belediyemiz bünyemize aldık. Geçen sene birinci olduğu. Şuanda 12 kulüp var hepsine destek olmaya çalışıyoruz. Bir grubumuz ABD’ye yarışmaya gidecekler. Ortahisar belediyemiz bünyesinde Roket kulübümüz yüksek irtifaya roet fırlattılar. İmdi ise bu roketin dikey inişini gerçekleştirmeye çalışacaklar. Bu gelişmelere duyarsız kalamazdık. Destek olmaya deva edeceğiz. 

Ortahisar belediyemizin bütün birimleri ile önemli bir altyapı tesisine sahip. 85 mahallemiz vardı. Buralarda Asfaltıyla betonuyla bütün yolları tamamlayacağız dedik. Yüzde 95 üzerinde yollarımızı yapımı tamamlandı. Önemli bir gayreti ortay koyduk. Altyapı biten bir şey değil. 

Büyükşehir belediyemizle güzel bir ortak çalışma yapıyoruz. Yapımına bu dönem başlayabildiğimiz, çetrefilli bir çalışma. Belediyelerin yer altı olduğu için çok istekli olmadığı bir çalışma belki. Sularımız temiz olmayan borulardan evlere gidiyordu. Yeraltı şebeke yapımı, yağmur suyu ve kanalizasyon çalışmasına olağanüstü bir gayretle çalışıyoruz. 565 kilometrenin 301 kilometrelik kısmı tamamlandı. Yeni hatlardan sular verilmeye başlandı. Pandemi bu anlamda işe yaradı. Daha rahat bir çalışma yaptık. Yoğun bölgelerimizde çalışmalar tamamlandı. Üst yapıyı da yapılan protokolle yapıyoruz. Bu izim uhdemizde olmayan bir iş olabilir ama kayıtsız kalamazdık. 

Ortahisar Belediye Başkanı Genç faaliyetlerini değerlendirdi

Su parkı projemiz tamamlanmak üzere, kısa sürede hizmete alınacak. Maraş caddemizi yayalaştırma kararı alındı, çok da güzel oldu. Sokak sağlıklaştırması ile meydan bölgemiz çok güzel bir hale geldi. Yalıncakta güzel bir sahil düzenlemesi yapıldı. Beşirli bölgemizde kadın yaşam birimimiz hizmet alınacak. İskenderpaşa katlı otoparkı yapılırken, Çömlekçiden gelen araçların otoparka ulaşımını meydan alanına girmeden sağlamak için bir düzenleme yapıldı. Pazarkapı alanımızda bilim merkezi ve planatoryum gibi yapımı devam ediyor. Bu alanda ayrıca modern gasilhane hizmete alındı. Otogar binamız yapımı sürüyor. Mayıs ayında hizmete alınması planlanıyor. Avni Aker millet bahçemiz hizmete girdi. Orada yapılaşma olmaması gerekliydi. Bir yapı olacaksa kültür Sanat faaliyetlerinin yapılacağı bir alan olmalıydı.  Bununla ilgili girişimlerimiz oldu. Burada bir alanın devri yapılacak ve kültür sanat merkezi yapmak için çalışacağız. Çocuk trafik eğitim merkezi büyükşehir belediyemiz tarafından hayata geçirildi. 

Tarihi bir şehirde yaşıyoruz ama tarihi örttüğümüz alanlar var. Trabzon valiliğimiz Büyükşehir belediyemiz Ortahisar belediyemiz TTSO ve KTÜ bir işbirliği içinde İçkale bölgesinde kazı çalışması yapıyoruz. Oradaki buluntularla tarihimizi gün yüzüne çıkarmak istiyoruz. 

Avrasya pazarı projemiz var. Pazarkapı bölgesinde yapılan bir proje. Önümüzdeki günlerde hizmete alınacak. Kadınlar pazarı projemizde son aşamaya geldi. 

SORU CEVAP

BAHÇECİK YOLU
Bahçecik yolunda trafik daralıyor. Bir kamulaştırma söz konusu değil. TOKİ Başkanımız ve Büyükşehir başkanımızla konuştuk ama henüz bir adım atılmadı. Çıkış kısmı çok dar, korunaklı alan ama atılan bir adım yok.

ZABITANIN DENETİMLERİ 
Fiyat artışları paranın alım gücü durumlarının doğal olmayan sonucu fiyatların istemsiz atması. Bizde bu konuda faaliyetlerimizi artırdık ve ciddi anlamda yaptırımlar uyguluyoruz. Ürün fiyat bedellerinin teknoloji anlamında paylaşımı söz konusu. Daha pratik bir denetim faaliyeti yürürlüğe giriyor.

TOKİ KONUTLARI NEREDE YAPILACAK?
TOKİ ile ilgili 1156 tanesi Ortahisar’da olacak Şu anada şurada yapılacak diye netleşmiş durum yok. Çalışmalar hem bizim hem TOKİ bende Büyükşehri belediyemizle çalışmamız sürdürüyoruz. Düşünülen alanlar var ama netleşen bir durum yok.

MİLLET BAHÇESİNDEKİ ALAN
O alanın belediyemize devri söz konusu. Opera binamızın silueti yapılması söz konusu. Kültür merkezi içinde tiyatro alanı yok ama. Orada bütün her grubun çalışabileceği bir alan. Opera bale bütün herkesin çalışabileceği bir alan. Tahsis aşaması geldiğinde, şehrimizdeki sanat faaliyeti yapanlarla bir araya gelerek Onların da görüşlerini alarak bu işi gerçekleştireceğiz. 

REŞADİYE ÜST GEÇİDİ
Her yapılan icraat doğru değildir. Reşadiye kavşağına doğru diyen varsa ben bunu kabul etmem. Bizim dönemimizin projesidir. Meydandaki geçiş de kabul ettiğimiz değildir ama kamu yararından söz edebiliriz. Ama orada 10-15 araç geçmiyor. Yanlışa yanlış diyeceğiz Bunun buradan kaldırılması lazım Bu konuda Büyükşehri belediye başkanımızla aynı fikirdeyiz. Hukuksal problemler var. Doğu batı yapılması doğru değildi. Kuzey güzey yapılsa daha iyi olurdu. Yazışma var ama netleşmiş bir durum yok.

GÜNEY ÇEVRE YOLU
Güney çevre yolunda çok sıcak aşamasındayız. Kısa zamanda 1. Etap olarak nitelendirilen Akçaabat Yıldızlı bölgesinde güzel bir adım atacağız.

İMAR ÇALIŞMALARI
İmar bekleyen mahallelerle ilgili çalışma yapılıyor. Kanalizasyon sorunları var. Kadostral yollarla sorunu çözemedik. Bizde yakından takip ediyoruz. 

NAVİGASON SORUNU
Bununla ilgili sorun var. Fındıktan Trabzon’a gelen girdi. 126 milyon Dolar. Turizmden gelen girdi 1 milyar dolar. Zorlanmadık değil ama yavaş yavaş Trabzon profesyonelleşme adına, herkesin daha profesyonel olarak un işe sarılması adına iyi yoldayız. Navigasyon konusunda da adımlarımızı atacağız.

GELİR GİDER TABLOSU
Ortahisar belediyesi olarak ekonomik anlamda kendine yeten bir belediyeyiz. Hiçbir ödeme 3 ayı geçmemiştir. Kredibilitemiz yüksek, pandemi başladığından bugüne İller bankasında kredi kullanmadık kendi işlerimizi yapıyoruz. Projelerimize katkı sağlıyoruz. Kredi kullanmak yerine desteklerle bunları yapmaya çalışıyoruz. 2022 Bütçemiz fazla verdi. 2022 gider bütçemiz 588 milyon gelir bütçesi Gider bütçesi 501 Milyon. 2023 yılı bütçemiz ise 799 Milyon olarak öngördük ve karar altına aldık. Ekonomik olarak bir zorluğumuz yok. 

MAĞMAT PROJESİ
DOKAP eylem planında turizm alanı olması sebebiyle buraya güzel bir proje hazırladık. Yap işlet devret şekliyle düşündüğümüz bu proje pandemi nedeniyle biraz kesintiye uğradı. Tahsis süremizi 2 yıl daha uzattık. Bir evim bir işyerim kapsamında şehirlerdeki hazine arasındaki tahsisler TOKİ idaresine geçti. Bizim de Mağmat proje alanımız bu durumda. TOKİ başkanımızla görüştük. Henüz bir durum yok. 

TRABZONSPOR
Şampiyon olum bir takımda neden 13 transfer yaptık sorusunu sormamız lazım. 7 oyuncuyu neden gönderdik diye sormak lazım. Ama her zaman kulübümüze destek olmaya başarısı için elimizden gelen başarıyı göstereceğiz. Trabzonspor’umuza gelir olsun diye Çukurçayır’da petrol ofisi olsun diye bir arsa tahsisi yaptık. Bu konuda girişim bekliyoruz. 

KEMERALTI PROJESİ BAŞARISIZ OLDUĞUMUZ BİR PROJE
Kemeraltı projemiz bizim başarısız bir projemizdir. Bir projeyi yapıp bitirdikten sonra müdahale etmeniz gerekirse ki gerekti. Demek ki başarısı oldu. Güzel oldu ama başarısız oldu. 2. Ve 3. Etabını tarihi ve kültür alanındakiler yaptık, daha profesyonel olsun diye kültür alanındakiler yapsın istedik. Projeyi yüzde 80-85 oranında feshetmek sorunda kaldık. Yeni bir çalışma yapıyoruz. Başarabilirsek, drenaj sorununu çözebilirsek Semerciler kısmını kapatmak istiyoruz.

ORTAHİSAR İELÇESİNİN BÖLÜNMESİ 
Ortahisar üç ilçe olarak düşünülmüştü. Sonra iki ilçe olabilir mi dendi. Değirmendere’nin doğusu batısı. Sonra tek ilçe oldu. Zorlandığımızı söyleyebilirim. 6 belediyenin geçişini sağlıyorsunuz. 36 köyün geçişi, merkezdeki 42 mahalle, özel idare Trabzon belediyelerinden gelen kadrolar. Kurumsallık olarak Ortahisar Belediyesi iyi bir noktada. Düşünülebilir ama yüzde yüz gerekli midir? İlla bölünmelidir diyemeyiz. Büyük bir ilçe. 300 Binden fazla nüfus. Olumsuz bir yaklaşımım olmadı ama zor aşamayı aştık. 

MİLLETVEKİLLİĞİ 
milletvekilliği gibi güzel onursal en süt platformda görmek isteyenler, yakıştıranlar kendi adıma güzel teşekkür ediyorum. Ama açık söylüyorum. Milletvekilliği ile ilgili düşüncem çalışmam yok. 20 yıldır halkına hizmete kendini adamış olan, Türkiye yüzyılına hazırlanırken Cumhurbaşkanımızın yeniden seçilmesi için gayret içinde olacağız. Benim siyasi sürecimi hepiniz takip ettiniz. Milletvekilliği konusunda çalışmam olmuştu. Ama nasip olmadı. Ortahisar belediye Başkanlığı konusunda halkımızın teveccühü ile çalışmaya devam ediyorum. Genel merkezimizin bir tercihi olursa bunu ayrı tutuyorum. O zaman olur. Gene merkezin tercisi dışında benim milletvekilliği ile ilgili bir çalışmam düşüncem yok. Şuanda görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu çalışma bittikten sonra görelim mevlam neyler neylerse güzel eyler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler