Ordu'da balıkçılar sezonu erken kapattı

Ordu’da balıkçılar sezon bitmeden avlanmayı bıraktı. Son 41 yılın en verimsiz av sezonunu geride bıraktılar.

Ordu'da balıkçılar sezonu erken kapattı

Ordu'da hava şartları ve balık olmamasından dolayı sezonu kapatan balıkçılar, teknelerini limana çekti. Balıkçılar yaklaşık 41 yılın en verimsiz hamsi ve istavrit sezonunu geçirdiklerini belirtti.

Denizlerde 1 Eylül tarihinde başlayan avlanma sezonu 15 Nisan tarihinde sona erecek. Balıkçılar, sezon başlarında palamut balığından umduklarını bulsalar da hamsi ve istavrit yüzlerini güldürmedi. İstatistik verilere göre son 45 yılın en verimli palamut sezonu geçirilirken, hamsi ve istavrit ise son 41 yılın en verimsiz sezonunu geride bıraktı. Balıkçılar, hamsi ve istavrit sezonundan umduklarını bulamadıkları için sezonu bıraktıklarını söylediler.

“Sezon öncesi palamut numunelerinin fazla olduğunu biliyorduk, son 46 yılın en yoğun sezonu”

Perşembe Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Ünal Karadeniz, “Sezon öncesi palamut numunelerinin fazla olduğunu biliyorduk. Palamut bu yıl son 46 yılın en yoğun sezonunu geçirdik, istatistik sonuçları bu yönde. Tabii, 45 yıl önceki teknoloji ile şu anki teknoloji bir değil, şu an imkanlar çok daha fazla. Palamut sezonu yaklaşık 70 gün sürdü ve çok yoğun ilerledi, havalar da bize müsaade etti” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel