Trabzon'da öğrenciler depremzedeler için seferber oldu!

UDEF’e bağlı Trabzon Uluslararası Öğrenci Derneği Trabzon’a eğitim almaya gelen farklı kıtalardan uluslararası öğrencilerle depremzedeler için üç gün boyunca kermes düzenledi.

Trabzon'da öğrenciler depremzedeler için seferber oldu!

Trabzon Uluslararası Öğrenci Derneği’nde gönüllü farklı ülkelerden onlarca öğrencinin katılımıyla depremzede aileler için kermes düzenlendi. Kermesin bütün geliri Trabzon İHH’nın yürütmüş olduğu Konteyner Mahalle Projesi’ne aktarıldı.

Afganistan, Pakistan, İran, Hindistan, Lübnan, Ürdün, Mısır, Tacikistan, Endonezya, Myanmar ve Fas’dan Trabzon’a eğitim almaya gelen öğrenciler depremzedelerin yaralarını sarmak için kendi yöresel ürünlerini kermeste satarak bir konteynerin yarı ücretini tamamladı. 

Konuyla alakalı basına açıklama yapan Trabzon Uluslararası Öğrenci Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Yılmaz şunları söyledi; “Depremin ilk gününden itibaren UDEF olarak ciddi bir seferberliğe giriştik. Bugüne kadar UDEF olarak 772.068,00 TL nakdi, 27.008,875 TL ayni yardımda bulunduk. Aynı zamanda ülkemize arama kurtarma faaliyetleri için yurtdışından gelen ekiplere tercümanlık, rehberlik ve koordinasyon merkezlerinde insan gücü desteği olarak 1.553 öğrenci kriz bölgesinde yer aldı. Biz de Trabzon olarak öğrencilerimizle hem ayni yardımda bulunduk hem de bölgeye ulaştırılmak üzere giden insani yardım tırlarına insan gücü desteği sağladık. Gerçekleştirdiğimiz kermes ile kız öğrencilerimiz de kendi aralarında bir çalışma yapmak istediler. Kermesin gelirlerini de Trabzon İHH İnsani Yardım Derneği’nin yürütmüş olduğu Konteyner Mahalle Projesi’ne aktardık. Öğrencilerimizin bu hayırlı çalışması ile bir konteynerin yarı ücreti olan 50.000 TL’yi tamamladık. İnşallah bunu 100.000 TL’ye çıkartarak bir konteyneri depremzede ailelerimizin hizmetine sunmak istiyoruz. Bu felaketle bir kez daha gördük ki Biz Bir Milletiz! Her ülkeden öğrencilerimiz Türkiye’nin acısını paylaştı ve bir nebze olsun kendileri destek olmak istedi. Bütün öğrencilerimize katıldıkları ve destek verdikleri için teşekkür ediyorum. Ayrıca bizlere kermeste destek olan Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon İHH Yönetimi, Trabzon İHH Kadın Kolları ve Akçaabat İHH’ya teşekkür ediyorum. Allah hayırlarımızı kabul eylesin” dedi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber