Muharrem İnce'den CHP ve İYİ Parti'ye sürpriz öneri!

Türkiye, 14 Mayıs'taki genel seçimlere gün sayarken ittifak çalışmalarında ise artık son aşamaya gelinmiş durumda.

Muharrem İnce'den CHP ve İYİ Parti'ye sürpriz öneri!

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin 14 Mayıs'ta yapılmasına yönelik karar Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından gözler siyaset sahnesine çevrildi.

İttifaklar şekillenmeye başlarken Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'den ittifak çağrısı geldi. 6 partinin bir araya gelerek kurduğu Millet İttifakı'nın sancılı toplantıları sonrası CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olurken Kılıçdaroğlu'na eski yol arkadaşından çağrı geldi.  

Muharrem İnce'den CHP ve İYİ Parti'ye sürpriz öneri!

ÜÇ PARTİLİ İTTİFAK ÖNERİSİ 
Fatih Altaylı'nın sorularını cevaplayan Memleket Partisi lideri, 6'lı masanın adayını 15 ayın sonunda açıkladığını hatırlatarak; CHP, İYİ Parti, Memleket Partisi'nin bir arada olduğu ittifak önerisinde bulundu. 

Yeni ittifaka kapılarını kapatmayan İnce, "Mesela Türkiye'ye ittifak öneriyorum; CHP, İYİ Parti, Memleket Partisi. Anayasa'nın ilk 4 maddesini tartışmaz, Türk bayrağını tartışmaz, tarikatları tartışmaz" ifadelerini kullandı. 

"OYUM MASADAKİ DÖRT PARTİNİN DÖRT KATI"
Millet İttifakı içindeki Gelecek Partisi, Saadet Partisi, DEVA, Demokrat Parti'nin toplamından daha fazla oyu olduğunu söyleyen İnce, "Ben partimde sandık kurdum, 105 bin kişi oy kullandı. Bu insanlar bana güvendi, 105 bin kişi oy kullandı. Ben bunların kararı olmadan ne çekilirim ne bir şey yaparım. Burada bir örgüt var. Ama Milli Yol Partisi'yle görüştü, BTP ile görüştü, DP'yi Cumhurbaşkanı yardımcısı yaptı. Masada İYİ Parti'yi ayrı tutuyorum. Geri kalan 4'ünün toplamının 4 katı oyum var" diyerek iddialı konuştu.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem