Milyonların gözü yarınki asgari ücret toplantısında! Talepler dile getirilecek

Milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücret zam maratonu yarın yapılacak ilk toplantı ile başlıyor.

Milyonların gözü yarınki asgari ücret toplantısında! Talepler dile getirilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndaki toplantıda hem işçi hem de işveren tarafları taleplerini iletecek. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısı ise 14 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

Son aylarda art arda gelen zamlar, enflasyonun yükselmesi, kurun artması ile birlikte baş gösteren hayat pahalılığı vatandaşın belini büktü. Bu kapsamda temmuz ayında ara zam yapılan asgari ücret, 5.500 TL'yi buldu. Milyonlarca insanın gözü şimdi ise aralık ayında başlayacak komisyon toplantıları ile belirlenecek olan yeni asgari ücret zammına çevrilmiş durumda.

İKİ TARAF DA TEKLİFİNİ YAPACAK
Heyecanla beklenen zam maratonu yarın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleştirilecek ilk toplantı ile başlıyor. Toplantıda, işçi ve işveren tarafı talep ve tekliflerini iletecek. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nunda işçi, işveren ve hükümetten 5'er temsilci yer alacak. Her yıl olduğu gibi işçileri Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu, işveren kesimini ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu temsil edecek.

İKİNCİ TOPLANTI 14 ARALIK'TA
Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısı ise 14 Aralık'ta olacak. Diğer toplantıları tarihi henüz netleşmemişken, belirlenen zam miktarı aralık ayının sonunda kamuoyuna açıklanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler