Milyonların beklediği görüşmeler başladı! EYT bütçe komisyonunda

Pazartesi günü resmen Meclis'e gelen EYT düzenlemesinin ardından görüşmeler TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda başladı.

Milyonların beklediği görüşmeler başladı! EYT bütçe komisyonunda

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi 2022 yılı boyunca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın üzerinde en fazla mesai harcadığı konu oldu. Düzenlemede adım adım sona yaklaşılırken kanun teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ele alınmaya başladı. Görüşmeler sırasında muhalefet düzenlemenin eksik konuları olduğunu ifade ederek pankartlarla tepki gösterdi. 

GÖRÜŞMELER GERGİN BAŞLADI
Pazartesi günü resmen Meclis’e gelen EYT düzenlemesi hakkında yapılan açıklamalar sonrası özellikle prim günlerine yönelik tartışmalar hararetlendi. Yaş şartının kaldırılmasına rağmen bu kez de mağdurların prim günlerine takıldıkları ifade edildi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yapılan görüşmeler ise gergin başladı. Muhalefet, düzenlemenin eksik olduğunu iddia ederek hem katsayı hem de prim gün sayısı konusunda mağduriyet olduğu ifade etti. Komisyon görüşmeleri sonrasında teklife yeni maddeler de eklenebilir. 

"BU YIL BÜTÇEYE MALİYETİ 255 MİLYAR LİRA"
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bugün yaptığı açıklamada mayıs ayından itibaren EYT ile ilgili hazırlıklarını sürdürdüklerini ifade ederek,"Emekli ve memurlara 1 puanlık iyileştirmenin maliyeti 19 milyar lira, 15 puana yakın bir maliyet eklendi 270 milyar lira. EYT düzenlemesi için 2023 bütçesine yönelik çok sıkı tedbirler aldık. EYT’nin bütçeye maliyetini de bu yıl için 255 milyar lira olarak hesapladık, kasada hazır duruyor. Buna KGF kefaletleri dahil değil." dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem