Milli Muharip Uçak'ta son aşamaya gelindi!

Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Milli Muharip Uçak'ta artık geri sayım başladı.

Milli Muharip Uçak'ta son aşamaya gelindi!

Yapımında son aşamaya ulaşan uçağın, yeni detayları paylaşıldı.Türkiye'nin önemli savunmsa sanayi projelerinden Milli Muharip Uçak için geri sayım resmen başladı. 

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığının (SSB) koordinasyonunda Türk Havacılık ve Uzay Sanayiinin (TUSAŞ) ana entegratörlüğünü üstlendiği Milli Muharip Uçak (MMU), yeni yıla girerken hangardan iniş tarihine de adım adım ilerliyor.

Milli-Muharip-Uçak'ta-son-aşamaya-gelindi-

MMU'NUN GELDİĞİ SON AŞAMA PAYLAŞILDI
Geçtiğimiz ay iniş takımları üzerine alınan MMU prototipinin, F110 tipi motorlarının entegrasyonu da başarıyla tamamlandı.

Motorlarını çalıştırarak Mart 2023’te hangardan çıkış yapması (Roll-Out) planlanan uçak, Türkiye'nin havadaki en büyük güçlerinden olacak.MMU prototipine ait son fotoğraf paylaşılırken, uçağın montaj faaliyetlerinin büyük ölçüde tamamlandığı da aynı fotoğrafta gözler önüne seriliyor.

Milli Muharip Uçak Projesi'nin ilk prototipinde yaklaşık 6 bin 500 yapısal parça ve 30 alt sistemin yer alması hedefleniyor. Projenin fazlar halinde geliştirilmesi ve daha sonraki prototip ve seri üretim aşamalarında alt sistemlerin artırılması öngörülüyor.Bir sonraki aşamada kullanılacak Yıldırım Test Tesisi'nin kurulum faaliyetlerinin büyük oranda tamamlandığı projede, Demir Kuş (Iron Bird) ve sistem entegrasyon laboratuvarlarının kurulum faaliyetleri de başladı.

Milli-Muharip-Uçak'ta-son-aşamaya-gelindi!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem