Milli Muharip Uçak hangardan çıkmadan yurt dışından ilk talebini aldı!

Türkiye'nin insansız ilk muharebe uçağı Milli Muharip Uçak, henüz hangardan indirilmeden yurt dışından ilk talebini aldı.

Milli Muharip Uçak hangardan çıkmadan yurt dışından ilk talebini aldı!

TUSAŞ tarafından geliştirilen ve Türkiye'nin en önemli havacılık projelerinden Milli Muharip Uçak için geri sayım başladı.

Çıkışı 2023'ün ilk çeyreği olarak planlanan insansız muharebe uçağı, henüz hangardan indirilmeden farklı ülkelerin radarına da girmiş durumda. Yakın zamanda özel bir basın buluşmasında açıklamalarda bulunan TUSAŞ CEO'su Temel Kotil, MMU için yurt dışından talep olduğunu söylerek bazı önemli bilgileri paylaştı.

'DEVLETTEN DEVLETE YAPILMASI GEREKEN BİR ANLAŞMA''
TUSAŞ CEO’su Prof. Dr.Temel Kotil, MMU programına yönelik olarak yurt dışından ilk talebin geldiğini açıkladı.

MMU'ya gelen talep için Kotil, “Talepler var. Bizle birlikte çalışan mühendisleri de var. Ancak devletten devlete (G2G) yapılması gereken bir anlaşma. Şu an için devlet tarafından açıklanmış bir anlaşma yok.” ifadelerine yer verdi.

Temel Kotil'in açıklamalarına göre Milli Muharip Uçak Programı’na katılmak isteyen ülkenin mühendisleri, halihazırda TUSAŞ projelerinde çalışıyor.Bu açıklama akıllara Pakistan, Malezya ve Endonezya gibi TUSAŞ ile yakın ilişkilere sahip havacılık sektörüne sahip ülkeleri getiriyor. Dolayısıyla MMU hangardan indirildiği söz konusu ülkelerin uçağa yönelik bir anlaşması gerçekleşebilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler