Milli Eğitim Bakanı açıkladı! Trabzon dahil 71 ilde okullar ne zaman açılacak?

Depremden etkilenen 10 ilde okulların 1 Mart'a kadar tatil edildiğini belirten Milli eğitim bakanı Trabzon dahil 71 ilde ne zaman açılacağını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı açıkladı! Trabzon  dahil 71 ilde okullar ne zaman açılacak?

Milli eğitim eğitim bakanı Mahmut özer'den okullar hakkında açıklama geldi.

Trabzon dahil 71 ilde okullar 20 Şuabat'ta açılacak ve eğitime başlayacak.

Milli Eğitim Bakanı Özer, ''71 ilde eğitim 20 Şubat'ta başlayacak. 10 ilimizde 1 Mart'a kadar eğitim öğretimde ara veriyoruz'' açıklamasında bulundu.

1 Mart tarihine kadar eğitim öğretime ara verilen illerimiz Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye, ŞanlıurfA olarak açıklandı.

Normal şartlarda 23 Ocak'ta yarıyıl tatiline giren öğrenciler, 6 Şubat'ta okul sıralarına geri dönecekti.

Ancak yurdun büyük bir bölümünde etkili olan yoğun kar yağışı ve Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler nedeniyle okulların açılış tarihi 13 Şubat'a kadar ertelenmişti.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelen (MEB) son dakika açıklaması ile eğitim öğretime verilen ara uzatıldı ve böylece okulların açılış tarihi değişti. Yapılan açıklamaya göre, 71 ilde eğitim 20 Şubat'ta başlayacak. 10 ilimizde 1 Mart'a kadar eğitim öğretimde ara veriyoruz

Bakan Özer şu ifadeleri kullandı:  10 ilimizde eğitim öğretime 1 Mart'a kadar ara veriyoruz. Öncellikle deprem bölgesi olmayan 71 ilde eğitim öğretim devam edecek. Deprem olan 10 ilde veliler çocuklarını diğer illere nakil edebilecek. Diğer illerdeki okul kapasitelerini artırmak için çalışıyoruz.Özel öğretim kurumları ile görüşme yaptık. Bu kurumlardaki yüzde 3'lük kapasiteyi yüzde 10'a çıkardık.

Cumhuriyet tarihinin en büyük depreminin yaşandığını belirten Bakan Özer, "Deprem bölgesinde bulunan okullarda 2. dönemde tüm kademelerde devam şartı aranmayacak. Tüm öğrencilerin istedikleri takdirde çevre illerdeki okullara nakilleri yapılacak.

Tüm Türkiye'de ve özellikle bölgedeki öğretmenlerimiz idari izinli şu anda. Ders ücretlerini ödemeye devam edeceğiz. Deprem bölgesinde ders ücreti karşılığı çalışan tüm öğretmenlerimizin, yine usta öğreticilerimizin de ücretlerini ödeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler