Memur ve emekliye zam düzenlemesi yürürlükte

 Memur ve emekli maaşlarına ocak ayında yüzde 30 zam yapılmasına yönelik yasa Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Memur ve emekliye zam düzenlemesi yürürlükte

Böylece her iki grup da ocak ayında yüzde 30 zam alacak. Ayrıca en düşük emekli aylığı da bu aydan itibaren 5 bin 500 lira olarak ödenecek.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

OCAK AYINDA YÜZDE 30 ZAM ALACAKLAR
Buna göre memur ve emeklileri ocak ayında yüzde 30 zam alacak. Ayrıca en düşük emekli aylığı 3 bin 500 liradan 5 bin 500 liraya çıkarılmış oldu.

İŞVERENE ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ 400 LİRAYA ÇIKARILDI
Düzenleme ile işverenlere asgari ücret desteği de artırıldı. İşverenlere sağlanan asgari ücret desteği Haziran 2023'e kadar uzatıldı ve bu desteğin tutarı 400 liraya çıkarıldı. Teklife göre, asgari ücret desteğinden 1 milyon 700 bin işveren faydalanacak.

MEMUR MAAŞLARI 15 OCAK'A YETİŞECEK Mİ?
Öte yandan memurlara yapılan yüzde 30'luk zammın 15 Ocak'a yetişip yetişmeyeceği tartışılırken Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan konu hakkında bir açıklama geldi. Bakanlığın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"Bakanlığımız Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından yönetilen bilişim sistemi aracılığıyla 210 kamu idaresinde yaklaşık 2,9 milyon kamu görevlisinin maaşının elektronik ortamda ödenmesini sağlıyoruz.

"SİSTEMLERİMİZİ GÜNCELLEDİK"
Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdesini verdiği yüzde 30 zam, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Kamu görevlilerimizin refah düzeyini artırmaya yönelik ilave zam tutarının hızlı bir şekilde hesaplara yatması için ekibimiz özveriyle çalışarak sistemlerimizi güncellediler.

"SİSTEMİ KULLANIMA AÇACAĞIZ"
Ocak ayı maaşlarının hesaba geçmesiyle birlikte yüzde 13,52 oranında ilave zam ve 1 Ocak-14 Ocak tarihleri arası katsayı artışından kaynaklanan 14 günlük maaş farklarının da ödenebilmesi amacıyla sistemlerimizi kamu kurumlarımızın kullanımına açacağız."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi