Memur ve emekli maaşlarına düzenleme!

Memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam için kasım ve aralık aylarının enflasyon rakamları bekleniyor.

Memur ve emekli maaşlarına düzenleme!

 4 ayda oluşan yüzde 11,88'lik artışa göre de en düşük memur maaşı 10 bin 186 liraya, en düşük memur emeklisi aylığı 6 bin 800 liraya çıkacak. Milyonlarca emeklinin maaşı, çalışma süresi ve prim ödemelerine göre değişen oranlarda artacak. İntibak çıkarsa emekli maaşları 1.200 TL'ye varan miktarda yükselebilecek.

Memur ve emekli maaş zamlarını belirleyecek enflasyon rakamları için sadece iki veri kaldı. Yeni yıla sadece sayılı gün kalmışken 5 Aralık Pazartesi günü kasım ayı enflasyonu açıklanacak. Böylece memur ve emeklinin zam oranı için 5 aylık rakam netleşmiş olacak.

TÜİK tarafından ekim ayı enflasyon rakamı aylık yüzde 3,54, yıllık yüzde 85,51 olmuştu. Böylece 4 aylık enflasyon rakamlarının hesaplamasıyla memur ve memur emeklilerinin yüzde 11,84, SSK ve Bağ-Kurluların da yüzde 10,84 oranında zam alması netleşmişti. Son net zam oranı ise kasım ve aralık ayı enflasyon oranları açıklandığında belirlenecek. Buna ek gösterge ile gelen artış da dahil edildiğinde yeni maaşlar biraz daha yükselecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi