Meclis üyesinden dikkat çeken açıklama “Trabzon’da kiralar asgari ücreti aştı”

Trabzon’da Ortahisar Belediyesinin CHP’li meclis üyesi Oktay Söğüt şehirdeki kira konusuna dikkat çekti.

Meclis üyesinden dikkat çeken açıklama “Trabzon’da kiralar asgari ücreti aştı”

Trabzon’da Ortahisar Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi Oktay Söğüt, şehirdeki kira fiyatlarına dikkat çekerek “Kiralar asgari ücreti aştı” ifadelerini kullandı.

Söğüt “Kiracı olan yandı” ifadelerini kullandığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Konut kiraları, ev kiralamak zorunda kalan hemen herkesi, özellikle de yeni evlenecek çiftleri, ücretli çalışanları, emeklileri ve öğrencileri kara kara düşündürüyor. Dar gelirli ailelerin ve asgari ücretlinin ev sahibi olmasının artık hayal olması bir yana, konut kiralarının asgari ücretle yarışması, geçim sıkıntısının ve hayat pahalılığının en büyük ispatıdır.

Ulusal bir emlak sitesinde, bugün itibari ile Ortahisar ilçemize ait (3 artı 1 oda sayısına sahip, zemin ve giriş katı hariç) 66 adet kiralık konut ilanı var. Bu ilanlara bakıldığında; 3 bin liranın altında kiralık konut olmadığı ve kiralık konutların yarısından fazlasının (39 kiralık konutun) kirasının 7 bin liranın üstünde olduğu görülmektedir.

7 bin liranın üzerindeki kiralık konutların yarısı ise 8 bin 500 lira olan asgari ücretin üzerindedir. İlanlardaki rakamlardan anlaşılacağı üzere, Ortahisar ilçemizde ortalama konut kiraları asgari ücreti yakalayıp, geçmiştir. Ev sahibi olmanın hayal olması gibi, artık Ortahisar ilçemizde cep yakmayan konut kiralamak da hayal olmuştur.

tRABZON-10

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber