Meclis ne zaman açılacak? Seçim tarihinde değişiklik var mı?

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından üç haftalık ara verilen Meclis Genel Kurulu mesaiye 28 Şubat Salı günü başlayacak.

Meclis ne zaman açılacak? Seçim tarihinde değişiklik var mı?

Genel Kurul'un öncelik olarak EYT teklifiyle açılacağı belirtilirken 5 siyasi parti grubunun ortak imzası ile Deprem Araştırma Komisyonu kurulması da planlandığı öğrenildi. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 10 Mart'ta seçim kararı alması durumunda sandığa 14 Mayıs'ta gidilmesi de kesinleşecek. 

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ili vuran yıkıcı depremler nedeniyle üç hafta ertelenen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu mesaisine şubat ayının son günü başlayacak. Meclis Genel Kurulu, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) teklifi ile açılacak.

EYT ile birlikte Meclis'te grubu bulunan 5 siyasi partinin ortak imzası ile Deprem Araştırma Komisyonu kurulmasının da planlandığı öğrenildi. Komisyonda deprem felaketinde yaşanan yıkımın tüm yönlerinin araştırılması ve alınması gereken önlemlerin tespit edilmesi amaçlanacak.

SEÇİM TARİHİNDE SAPMA YOK
Son dönemde seçimlerin erteleneceği iddiaları tartışılırken seçimin zamanında yapılacağı düşünülüyor. AK Parti'nin önünde seçim tarihi olarak 14 Mayıs ve 18 Haziran tarihlerinin bulunduğunu ifade eden kaynaklar, "10 Mart'ta Cumhurbaşkanı'mız seçim tarihini açıklarsa 14 Mayıs'ta seçimler yapılacaktır. Açıklanmaması halinde YSK'nın takvimi açıktır ve seçimlerin 18 Haziran'dan sonraki bir tarihe ötelenmesi mümkün değildir. Görünen seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılacağıdır" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem