Meclis 0900'lü hatlara el attı

Meclis Dilekçe Komisyonu'nun 2009'un Ocak ayında ele aldığı vatandaşlar için para tuzağı haline gelen cinsel içerikli sohbet, yarışma ve benzeri hatlarla ilgili çabaları sonuç verdi.Meclis, bir vatandaşın şikayeti üzerine para tuzağı haline gelen cinsel i

Meclis 0900'lü hatlara el attı

Meclis Dilekçe Komisyonu'nun 2009'un Ocak ayında ele aldığı vatandaşlar için para tuzağı haline gelen cinsel içerikli sohbet, yarışma ve benzeri hatlarla ilgili çabaları sonuç verdi.

Meclis, bir vatandaşın şikayeti üzerine para tuzağı haline gelen cinsel içerikli sohbet, yarışma ve benzeri hatlarla ilgili düzenleme yapacak

Meclis Dilekçe Komisyonu'nun bir vatandaşın 900'lü cinsel içerikli hatlara ilişkin şikayeti üzerine ele aldığı para tuzağı sohbet, yarışma ve benzeri hatlara çekidüzen geliyor. Komisyon vatandaşın şikayet sonrasında Ulaştırma Bakanlığı'na 'katma değerli elektronik haberleşme hizmetlerinin her hizmet çeşidi için belirli numara blokları tahsis edilerek verilmesi' yönündeki önerisinin ardından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, 900'lü cinsel içerikli sohbet hatları ile yarışma hatlarına ilişkin 'Numaralandırma Yönetmeliği Taslağı' hazırladı.

ŞİKAYET İNCELENDİ

Meclis Dilekçe Komisyonu'nu, bir vatandaşın 'kullanmakta olduğu ev telefonunu, 900'lü cinsel içerikli hatlara kapattırmasına rağmen, cinsel içerikli globastar ve GSM görüşmelerine açık tutulması sonucu yüksek miktarda fatura tahakkuk ettirildiği' yönündeki şikayet başvurusunu ele almıştı. Taslağın önümüzdeki günlerde son şeklini alması bekleniyor.

Blok veya münferit tahsis

Hazırlanan taslağın 'hizmet türüne göre mevcut numara grupları' bölümünde cinsel içerikli sohbet ve yarışma hatları ile ilgili düzenlemeler öngörüldü. Buna göre bu tür numaralar, 'Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu' tarafından işletmecilere blok veya münferit olarak tahsis edilecek. Tahsis yapılan işletmeciler ise kendisine tahsis edilen numaralardan abonelerine ikincil tahsis yapabilecek. Tüm işletmeciler, katma değerli elektronik haberleşme hizmetlerini sadece bu numara grubundan vermekle yükümlü olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem