Mastürbasyon orucu bozar mı? Kendini elle tatmin etmek oruç bozuyor mu?

Mübarek Ramazan ayında orucu bozan durumlarla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı fetvalar yayınlıyor. Niyetli yani oruçluyken mastürbasyon yapmak orucu bozar mı, günah mıdır haram mıdır araştırılıyor.

Mastürbasyon orucu bozar mı?  Kendini elle tatmin etmek oruç bozuyor mu?

Ramazan ayına girilmesine az bir zaman kaldı. Diyanet İşleri Başkanlığı orucu bozan hallerle ilgili soruları fetvalar yayınlayarak yanıtlıyor. Kullanıcıların en çok araştırdığı konulardan birisi kendini tatmin yani mastürbasyon konusu oluyor. Oruçluyken kendini tatmin etmek yani mastürbasyon orucu bozar mı günah mı oruca zarar verir mi merak ediliyor. 

MASTÜRBASYON YAPMAK YANİ ELLE TATMİN OLMAK ORUCU BOZAR MI? GÜNAH MI? ORUCA ZARAR VERİR Mİ?

Ramazan ayında, nefse hükmetmek ve nefsi körelmek için oruç tutulur. Diyanet İşleri Başkanlığı, nefse hakim olmak, mastürbasyon yapmak ve elle tatmin olmak konusunda fetva yayınladı. 

Diyanet'ten yapılan açıklamaya göre, oruçluyken mastürbasyon yapmak, elle tatmin olmak orucu bozar. Ayrıca niyetliyken bu şekilde orucu bozanların tövbe etmeleri de gerekiyor. 

Diyanet'in konuyla ilgili fetvası şöyle: "Oruç, nefsin isteklerinden bilinçli olarak uzak durma yönüyle bir irade eğitimidir. Nefsin isteklerinin kontrol altına alınmasında, ruhun arındırılıp yüceltilmesinde etkili bir yoldur. Şehevî arzularına mağlup olanların bu irade eğitiminde başarısız oldukları ortaya çıkar.

Mastürbasyon yapmak elle tatmin olmak orucu bozar mı? Diyanet fetva verdi mi?

Oruçlu iken elle tatmin olmak orucu bozar, kazayı gerektirir. Bu fiili işleyen kimselerin bozmuş oldukları orucu kaza etmekle yetinmeyip ayrıca tövbe etmeleri de gerekir.
Elle tatmin olmanın keffâreti gerektirmemesi, bu fiilin önemsiz bir günah olduğunu göstermez. Bilakis özürsüz olarak orucunu bozan kimseler büyük günah işlemiş olurlar (Zeylaî, Tebyîn, I, 323; İbn Nüceym, el-Bahr, II, 293)."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler