Makedon Bakanın Trabzon aşkı

Makedonya fahri Trabzon konsolosu Sırrı Eren ile birlikte Sümela Manastırını gezen Makedon Bakan Nadi Nezir “Ohrid ile Trabzon arasındaki Turizm faaliyetlerini geliştirmek” Trabzon'da ilki gerçekleştirilen 1. İpekyolu İşadamları Zirvesi, yerli ve yabancı

Makedon Bakanın Trabzon aşkı

Makedonya fahri Trabzon konsolosu Sırrı Eren ile birlikte Sümela Manastırını gezen Makedon Bakan Nadi Nezir “Ohrid ile Trabzon arasındaki Turizm faaliyetlerini geliştirmek”

 

Trabzon'da ilki gerçekleştirilen 1. İpekyolu İşadamları Zirvesi, yerli ve yabancı bakanları ağırladı. Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir Makedonya Trabzon Başkonsolosu Sırrı Eren ile bugün Maçka Sümela manastırına çıkarak tarih ve turistlik yerleri gezdi.

 

Makedon Bakanın Trabzon'u çok beğendiğini söyleyen Eren, Sayın Nezir yarın ülkesine gidecek ancak Trabzon'dan mutlu bir şekilde ayrılacağını belirtti.

 

Makedon Bakan Hadi Nezir ile Trabzon Ticaret Odası Başkanı Şadan Eren ve KTÜ Rektörü İbrahim Özen'inde çok ilgilendiğini belirten Eren,”Sayın bakan Türkiye için anavatanım diyor. Makedonya'daki Türk partisinin temsilcisi olarak buraya geldi. Bizde kendisine Trabzon'un sanayiden çok ticaret kenti olduğunu söyledik. Oda Makedonya'nın turistlik bölgesi olan Ohrid'in gölün kenarında olduğunu söyledi.

 

Dün Trabzon TÜRSAB Başkanı Suat Görkök, Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir ve Gökhan Usta ile birlikte toplantı yaptık. Sayın Bakan Nezir, Ohrid ile Trabzon arasında turistlik bir çalışma yapılması için gerekli olan girişimleri başlatacaklarını söyledi, bu da bizleri çok mutlu etti. Ayrıca en büyük istekleri Türk iş adamlarını Makedonya'ya çekerek buradaki siyasi güçlerini arttırmak istiyorlar. Çünkü Makedonya'nın yüzde 5'i Türklerden oluşuyor. Makedon meclisinde Türk olarak bir milletvekilleri birde bakanları var”dedi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel