KYK 2023 burs ve kredi ücretine zam geldi!

KYK 2023 burs ve kredi ücretlerine zam yapılacağını Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Bu yıl da bir devrim yapacağız” diyerek duyurmuştu.

KYK 2023 burs ve kredi ücretine zam geldi!

Üniversite öğrencilerini sevindiren haber geldi ve Lisans-Yüksek Lisans-Doktora KYK burs ücreti 2022-2023 eğitim öğretim döneminde zamlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, KYK burs ve öğrenim kredisi miktarının yeniden belirlendiğini söyledi ve zamlı ücreti kamuoyu ile paylaştı. Peki, KYK burs ücreti 2022-2023 ne kadar oldu?KYK 2023 burs ve kredi ücretine zam geldi. Her yıl üniversite öğrencilerine verilen geri ödemesiz (burs) ve geri ödemeli (kredi) ücretine zam yapılıyor.

Bakan Kasapoğlu, 2022-2023 döneminde burs ücretinde devrim yapacaklarını dile getirmiş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın rakamı açıklayacağını duyurmuştu. Kasapoğlu’nun bu açıklaması üniversite öğrencilerinde büyük bir beklenti oluşturdu. Bunun üzerine, “Lisans-Yüksek Lisans-Doktora KYK burs ücreti 2022-2023 ne kadar oldu?” gibi aramalar yapılmaya başlandı. Erdoğan, geçtiğimiz günkü Kabine Toplantısı’nın ardından öğrencilerin merakla beklediği 2023 KYK burs zammı ile ilgili sevindiren haberi duyurdu. Peki, KYK burs ve kredi zammı ne kadar oldu? İşte, merak edilenler

KYK 2023 BURS VE KREDİ ÜCRETİNE ZAM GELDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günkü Kabine Toplantısı’nın ardından yükseköğretim öğrencileri (lisans), yüksek lisans öğrencileri ve doktora eğitimi görenlere müjdeyi verdi. Erdoğan, AK Parti göreve geldiğinde yükseköğrenim kredi ücretinin 45 lira verildiğini ve 2022 yılında lisans öğrencilerinin 850 TL aldığını hatırlattı. 2022-2023 yeni KYK burs ve kredi ücretinin ise 1250 TL’ye çıkarttıklarını duyurdu. Buna göre;

2022-2023 KYK burs ve kredi ücretleri şöyle oldu;

Lisan öğrencilerine 1250 TL,

Yüksek Lisans öğrencilerine 2500 TL,

Doktora öğrencilerine ise 3750 TL oldu.

Erdoğan ayrıca yurtta kalan 850 bin öğrenci ile rekor barınma sayısına ulaştıklarını söyledi.

KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Geçen yıl KYK burs başvuru sonuçları 10 Kasım tarihinde sona ermiş ve sınuçlar da 15 Aralık 2021 tarihinde açıklanmıştı. Bu yıl ise KYK burs başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) henüz bir açıklama yapmadı. KYK 2022 burs başvuruları 15-17 Kasım 2022 tarihlerinde e-Devlet üzerinden alınmıştı. Başvuru sonuçlarının Aralık ayının sonlarına doğru açıklanması bekleniyor.

KYK BURS VE KREDİ ÜCRETİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN?
KYK burs başvurusu açıklandıktan sonra ödemeler yapılacak fakat ödeme tarihi ile ilgili net bir bilgi bulunmuyor.Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre; burs-kredi başvurusu onaylanan yükseköğretim öğrencilerinin Ekim ayından itibaren üç aylık ödemeleri hesaplara yatırılacak. KYK burs ve kredi ödemeleri, öğrencilerin T.C kimlik numarasındaki son rakama göre her ayın 6. ve 10. günlerinde ödeniyor. Ödemelerin bu sene de TC Kimlik numarasının sonu “0” olanlara her ayın 6’sında, “2” olanlara her ayın 7’sinde, “4” olanlara her ayın 8’inde, “6” olanlara her ayın 9’unda, “8” olanlara ise her ayın 10’unda ödenmesi bekleniyor.

KYK BURS-KREDİ ÖDEMESİNDEN KİMLER FAYDALANABİLİYOR?
Ön lisans öğrencileri
Lisans öğrencileri
İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.
Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)
ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında belirlenen puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler
Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir.
Not: Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem